COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Δηλώσεις σοκ από τον Καγκελάριο Σολτς για τον Γερμανικό Στρατό που ξυπνούν τους χειρότερους εφιάλτες: «Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να γίνουν η καλύτερα εξοπλισμένη δύναμη στην Ευρώπη!»


Οι δηλώσεις του Καγκελάριου Σολτς για τον Γερμανικό Στρατό ξύπνησαν τους χειρότερους εφιάλτες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας!
Η Γερμανία είναι το πολυπληθέστερο έθνος, με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη και βρίσκεται στο κέντρο της ηπείρου και γι’ αυτό «οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να γίνουν ο ακρογωνιαίος λίθος της συμβατικής άμυνας στην Ευρώπη και η καλύτερα εξοπλισμένη δύναμη στην Ευρώπη», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και τόνισε ότι η βασική αποστολή της Bundeswehr είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη.

Η αναφορά αυτή ξύπνα τους χειρότερους εφιάλτες στην ανθρωπότητα. Κάθε φορά που η Γερμανία είχε τον ισχυρότερο στρατό στην Ευρώπη, η Ευρώπη και ολόκληρη η ανθρωπότητα βουτήχτηκε στο αίμα. Τους τελευταίους μήνες δυστυχώς βλέπουμε μία πλήρη διαγραφή της ιστορίας, και μία πλήρη απενοχοποίηση ακόμα και ναζιστικών οργανώσεων με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το χειρότερο όμως όλων, τουλάχιστον αυτό έχει αποδείξει ιστορία, είναι ακριβώς αυτό που είπε σήμερα ο καγκελάριος. Η Γερμανία εξοπλίζεται ξανά, γεγονός που θεωρείτο αδιανόητο ακόμα και ως δήλωση, λίγους μήνες πριν.

Οι εφιαλτικές εικόνες από την τελετή αποχαιρετισμού της Μέρκελ

Μιλώντας στη Διάσκεψη των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Βερολίνο, ο κ. Σολτς επισήμανε ότι η Bundeswehr πρέπει να επιστρέψει στη βασική της αποστολή, της εθνικής και συμμαχικής άμυνας. «Όλα τα άλλα καθήκοντα πρέπει να υποτάσσονται σε αυτό», δήλωσε και αναφέρθηκε στο έργο των ενόπλων δυνάμεων στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ακόμη και στον εμβολιασμό κατά την περίοδο της πανδημίας.

«Ένας καλός στρατός όπως η Bundeswehr πρέπει να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά, αλλά αυτή δεν είναι η βασική σας αποστολή! Η βασική σας αποστολή είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας στην Ευρώπη», ειδικά ενόψει της απειλής της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, πρόσθεσε ο καγκελάριος. «Η Ρωσία του Πούτιν – προετοιμαζόμαστε για αυτό στο ΝΑΤΟ – είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη απειλή για τη Συμμαχία μας (…)

Ένας πρώην υπουργός ‘Αμυνας της Γερμανίας μπορεί να πίστευε ότι περιστοιχιζόμαστε μόνο από φίλους», υπογράμμισε και έκανε λόγο για μια «ισχυρά εξοπλισμένη πυρηνική δύναμη η οποία επιχειρεί δια της βίας να χαράξει εκ νέου τα σύνορα στην Ευρώπη και μόνο κάποιος που δεν ακούει και δεν διαβάζει τα ΜΜΕ μπορεί να το αμφισβητήσει».

Ο κ. Σολτς αναφέρθηκε ακόμη στην αποφασιστικότητα της Γερμανίας να αναλάβει ηγετική ευθύνη για την ασφάλεια της ηπείρου, αλλά και για την ανάγκη ισχυρότερου ρόλου της Ευρώπης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό τον σκοπό, συνέχισε, είναι απαραίτητη η αναθεώρηση των γερμανικών κανονισμών εξαγωγών οπλικών συστημάτων.

Οι ισχύοντες, όπως είπε, παρεμποδίζουν την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα, καθώς τα από κοινού ανεπτυγμένα όπλα για εξαγωγές υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες – προς δυσαρέσκεια ορισμένων χωρών – εταίρων με χαλαρότερους κανονισμούς.

«Μια ισχυρότερη συνεργασία στον τομέα των εξοπλισμών θα ήταν εφικτή αν – και αυτό είναι απόλυτη προϋπόθεση – καταφέρουμε να αναθεωρήσουμε τις εθνικές μας επιφυλάξεις και τους κανονισμούς σχετικά με την εξαγωγή και τη χρήση αμυντικών συστημάτων κοινής κατασκευής», σημείωσε ο καγκελάριος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μπορεί κάποιοι να εκπλαγούν, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη για αυτό».

Back to top button