COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις σοκ από τον Μητσοτάκη για την αρπαγή των σπιτιών των Ελλήνων από τράπεζες και funds: «Αποτελούν εξαίρεση – Αυτοί φταίνε, που δεν πληρώνουν τις δόσεις!»


Mε έναν ανάλγητο και κυνικό τρόπο αναφέρθηκε στους πολίτες που χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς, μετά τον πολιτικό θόρυβο που προκάλεσε η βίαια έξωση στην χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τους εν ολίγοις ότι αυτοί φταίνε που δεν…. πληρώνουν.

Και αυτό το λέει ο Πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο χρωστάει 392 εκατ. ευρώ και κανείς δημοσιογράφος δεν τολμάει ούτε να του το υπενθυμίσει.

Από την Πάτρα όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία, ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε για τις εικόνες ντροπής στο σπίτι της κ. Κολοβού, όπου αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα της και την έβγαλαν έξω.

Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του προσφέρει στους πολίτες «πάρα πολλές δυνατότητες για να περισώσουν τις περιουσίες τους» και με επιθετικό ύφος, ανέφερε ότι «οι πλειστηριασμοί είναι μια μικρή εξαίρεση» και ότι οι περισσότεροι δανειολήπτες είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Μάλιστα, προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το μεγάλο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατηγορώντας έμμεσα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κάποιοι προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το κίνημα δεν πληρώνω».

Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων
Μιλώντας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι έχει αναλάβει τις ευθύνες του, την ώρα που ο ίδιος έχει κρυφτεί πίσω από το απόρρητο, προκαλώντας την οργή των ίδιων του των βουλευτών: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είναι πράγματι πάρα πολύ σημαντικό και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το ζήτημα αυτό τον τρόπο να έχει κίνηση το Δημόσιο ενδιαφέρον. Με πολύ μεγάλο θάρρος από την πρώτη στιγμή ανέλαβα τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση. Προχωρήσαμε σε αλλαγές προσώπων και έχουμε καταθέσει πια σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων μια πολύ σημαντική νομοθετική παρέμβαση η οποία αναγνωρίζει υφιστάμενες διαχρονικές αστοχίες», ανέφερε και πρόσθεσε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας: «Να γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναριών επιστημονικής φαντασίας τα οποία διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του Τύπου και το οποίο αγκαλιάζει αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση. Τους άκουσα να υπονοούν ότι επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του 2016. Ακούσαμε ότι το κράτος παρακολουθούσε την οικογένειά του υπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στη φωτιά στο Μάτι ή ότι φωτογράφισε τον Τσίπρα στις διακοπές όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα. Είναι σαχλαμάρες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτή που θα γίνουνε πιο προσεκτικοί και πας περίπτωση όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα».

Back to top button