EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήμαρχος Κηφισιάς στο CNN Greece: Kάθομαι αρκετά μέσα, για να γίνουν τόσα πολλά έξω

Τον απολογισμό της τρέχουσας θητείας του ως δήμαρχος Κηφισιάς πραγματοποιεί, μιλώντας στο CNN Greece ο κ. Γιώργος Θωμάκος, ενώ παράλληλα παρουσιάζει το όραμά του για την επόμενη πενταετία.

Παράλληλα, απαντά σε εκείνους που τον κατηγορούν ότι είναι «εξαφανισμένος», λέγοντας ότι «κάθομαι αρκετά μέσα. Για να γίνουν τόσα πολλά ΕΞΩ! Αυτό επιτάσσει το Καθήκον».

Ως προς το μείζον θέμα της πολιτικής προστασίας του δήμου αναφέρει πως αυτή «έχει γίνει ισχυρή σε σχέση με τα παλαιοτέρα χρόνια καθώς πλέον διαθέτει εκπαιδευμένο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό» ενώ θεωρεί ότι η Κηφισιά δεν είναι ένας Δήμος «άρτου και θεαμάτων», αλλά ένας σύγχρονος Δήμος που διαρκώς εξελίσσεται,.

Επιλέγετε να διεκδικήσετε ξανά το Δήμο Κηφισιάς. Ποιο είναι το όραμά σας για την επόμενη θητεία;

Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου στο πρόσωπό μου αποτελεί για εμένα μεγάλη τιμή. Προσωπικά έχω αγαπήσει την ευθύνη και το καθήκον. Πιστεύω ότι το ποικίλο έργο της διοίκησή μας αποτελεί το «διαβατήριο» για ακόμη περισσότερα.

Η εμπειρία και οι γνώσεις για τις πραγματικές ανάγκες της πόλης, μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε από το κράτος τα μεγάλα έργα που έχουμε στερηθεί στον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και στη Βόρεια Αττική γενικότερα.

Δημόσιες επενδύσεις στις συγκοινωνιακές υποδομές,τολμηρές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, Mεγάλα Αντιπλημμυρικά, Νέα Σχολεία και Ψηφιακό Μετασχηματισμό στον δημόσιο χώρο.

Κάνοντας τον απολογισμό της τρέχουσας θητείας σας, ποια είναι τα έργα που ολοκληρώσατε;

Οι συνεργάτες μου στον Δήμο και εγώ προσωπικά αισθανόμαστε υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει αυτά τα σχεδόν 3,5 χρόνια. Χωρίς ίχνος υπερβολής θα πω ότι το έργο για τον Δήμο Κηφισιάς είναι πρωτόγνωρο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα δημοπρατήθηκαν συνολικά 167 διαγωνισμοί έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. Είναι ένας αριθμός ρεκόρ!

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω τις 10 αναπλάσεις σε περιοχές του Δήμου με πιο χαρακτηριστική αυτή στο παραδοσιακό κέντρο της Κηφισιάς. Οι ακατάλληλοι κυβόλιθοι οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί από την παλαιά διοίκηση, που ουσιαστικά αυτή τη στιγμή διεκδικεί ξανά τις τύχες του Δήμου, αντικαταστάθηκαν από νέα έγχρωμη και καλαίσθητη διακοσμητική άσφαλτο. Έτσι το κέντρο της Κηφισιάς έγινε ξανά ασφαλές και σίγουρα πιο όμορφο!

Επίσης τοποθετήθηκε και σύγχρονος φωτισμός με λαμπτήρες LED κάνοντας το κέντρο πιο φωτεινό, με το κόστος να είναι χαμηλότερο.

Ένα από τα έργα για το οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι ασφαλώς η πλήρης ανακατασκευή του ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ερυθραίας. Το έργο θα εγκαινιαστεί τις επόμενες εβδομάδες, στεγάζοντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα. Ένα όνειρο δεκαετιών παίρνει «σάρκα και οστά» για τη Νέα Ερυθραία.

Παράλληλα και στις τρεις δημοτικές ενότητες, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη πραγματοποιήσαμε ασφαλτοστρώσεις δεκάδων χιλιομέτρων, κάνοντας τη διέλευση των οχημάτων πιο ασφαλή.

Επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα είχαμε και στην αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στη Νέα Ερυθραία, ενώ τοποθετήσαμε και περισσότερους από 9500 υδρομετρητές.

Μεγάλο βάρος των προσπαθειών μας ρίξαμε και στη κατασκευή πεζοδρομίων και δεκάδων ραμπών για την εύκολη πρόσβαση ΑμεΑ. Θέλουμε η πόλη μας να είναι προσβάσιμη για όλους.

Ως διοίκηση δίνουμε μεγάλη έμφαση και στον αθλητισμό. Άλλωστε η Κηφισιά αποτελεί μία αθλητούπολη με μεγάλη παράδοση. Έτσι προχωρήσαμε στην τοποθέτηση νέου σύγχρονου χλοοτάπητα στο Ζηρίνειο Στάδιο, ενώ τοποθετήσαμε και νέα καθίσματα στις κερκίδες, με βάση τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Αυτό το διάστημα τοποθετούμε νέο ταρτάν στίβου στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝ.

Φυσικά και ο Πολιτισμός αποτελεί για εμάς έναν σημαντικό τομέα. Πέρα από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις, παρέχουμε σε μικρούς και μεγάλους πολλές επιλογές, να έρθουν σε επαφή με τη μουσική, τη ζωγραφική και γενικά τις Τέχνες μέσα από τα προγράμματά μας.

Πολλοί είναι εκείνοι που σας κατηγορούν ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικά σε μείζονα γεγονότα ήσασταν «εξαφανισμένος». Τι απαντάτε;

Το ήθελα περισσότερο από όλους, να βρίσκομαι πιο πολύ στους δρόμους. Για ό,τι πετύχαμε, χρειάστηκαν: Συσκέψεις, συναντήσεις, τηλεφωνήματα, διαβάσματα. Επίλυση πολλών και απροόπτων προβλημάτων.

Ναι, κάθομαι αρκετά μέσα. Για να γίνουν τόσα πολλά ΕΞΩ! Αυτό επιτάσσει το Καθήκον.

Με δεδομένες τις καταστροφές από τις φωτιές και τις πλημμύρες, αλλά και τα όσα έχει βιώσει ο δήμος από την κακοκαιρία τους προηγούμενους χειμώνες, πόσο ασφαλείς μπορούν να νιώθουν οι πολίτες;

Έχουμε στην πόλη μας ρέματα τα οποία φροντίζουμε να είναι διαρκώς ανοιχτά και καθαρά, κάτι το οποίο είναι καθοριστικής σημασίας για την ασφάλεια μας.

Tα τελευταία χρόνια η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει γίνει ισχυρή σε σχέση με τα παλαιοτέρα χρόνια καθώς πλέον διαθέτει εκπαιδευμένο δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό.

Η αποτελεσματικότητα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κηφισιάς φάνηκε και πριν δύο χρόνια στην φωτιά στις Αδάμες, όπου έσωσε πολλές περιουσίες από την πύρινη λαίλαπα. Και στις πρόσφατες βροχοπτώσεις οι εργάτες της Πολιτικής Προστασίας ήταν όλη τη νύχτα έξω καθαρίζοντας τα φρεάτια από τα φερτά υλικά.

Τα συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν χιλιάδες στρέμματα κοινόχρηστων χώρων, αλλά και δασικές εκτάσεις πριν και κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Φέτος για πρώτη χρονιά και πρωτοπορώντας πανελληνίως ο Δήμος μας τοποθέτησε μέσα στα δάση αισθητήρες πυρανίχνευσης που είναι σε θέση να ειδοποιούν για οποιαδήποτε αλλαγή στη θερμοκρασία, ακόμα και για την πιο μικρή φλόγα.

Επίσης το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που περιμένουν γενιές της Νέας Ερυθραίας, αυτό του ρέματος Κοντοχρήστου βρίσκεται «μία ανάσα» από το να δημοπρατηθεί.

Παράλληλα από την Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να γίνουν μελέτες συνολικού κόστους 600.000 ευρώ και να προγραμματιστούν αντιπλημμυρικά έργα για τα επόμενα χρόνια συνολικού κόστους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες που είχατε θέσει είναι η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Πόσο ικανοποιημένος είτε από το αποτέλεσμα της προσπάθειας; Είναι η Κηφισιά εν τέλει ένας δήμος «άρτου και θεαμάτων»;

Ο Δήμος Κηφισιάς πρωτοπορεί και σε αυτό τον τομέα. Μέσα από ειδικά προγράμματα προωθούμε τη νεανική επιχειρηματικότητα, στηρίζοντας τους νέους να κάνουν πράξη τις ιδέες τους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με τα όνειρα των νέων μας να παίρνουν «σάρκα και οστά».

Καταλήγοντας θα πω ότι η Κηφισιά δεν είναι ένας Δήμος «άρτου και θεαμάτων». Είναι ένας σύγχρονος Δήμος που διαρκώς εξελίσσεται, έχοντας πάντα οδηγό την πλούσια ιστορία του, την κουλτούρα του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Back to top button