COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΘΛΗΤΙΚΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημήτρης Μελισσανίδης: «Δεν είναι ώρα τώρα για συμμαχίες και για μ@λ@κίες, γ@@@σε τα – Ό,τι δεσμεύτηκα το έκανα πράξη…» – Τι δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος




Σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιβεβαίωσε ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά, ανακοινώνοντας ότι παραδίδει τα ηνία της ΑΕΚ στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.

«Συγχωρήστε με, αλλά το δικό μου ταξίδι έφτασε στον τελικό του προορισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ο κ. Μελισσανίδης με τον ίδιο να παρουσιάζει τον διάδοχο του στις 16:00 την αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα με τον «Τίγρη» να λυγίζει κατά τη διάρκεια της αρχικής τοποθέτησης του.

Χορηγούμενο

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος προστάτης της ομάδας μας. Το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω ένα με ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι αυτοδημιούργητος, έχει πολλά χρήματα και αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια».

Αμέσως μετά αποκάλυψε τι παραλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας. Κι εγώ πρέπει να είμαι προσεκτικός στη διαδοχή. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή.

Χορηγούμενο

Ο κύριος Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία και ικανά στελέχη. Ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας γιατί το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη και από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης».

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον υπήρξε και από ένα αμερικανικό fund, προσθέτοντας πως υπάρχει δέσμευση του Ηλιόπουλου να ολοκληρώσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας: Μέσα στην όλη συμφωνία, είχα να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά.

Αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες με ανθρώπους που δεν ξέρω γιατί είχαμε και τις παλιότερες εμπειρίες. Μέσα στη συμφωνία είναι δέσμευση του κ. Ηλιόπουλου να τελειώσει το αθλητικό μας κέντρο με το ξενοδοχείο και έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευτεί», επαναλαμβάνοντας ξανά στη συνέχεια ότι θα είναι μαζί στα πρώτα του βήματα.

Ακολούθως απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις με την πρώτη να έχει να κάνει με τη χρονική στιγμή της αλλαγής: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ας μην κρυβόμαστε και η ηλικία και η υγεία… Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς αλλά όχι από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο. Όλα τα στελέχη είναι… ταλιμπάν, θα είναι δίπλα του για να έχει συνέχεια η προσπάθεια.

Χορηγούμενο

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί. Είχα πει και παλιότερα ότι κάποια στιγμή το ταξίδι θα τελειώσει για μένα. Πιστεύω ότι ότι δεσμεύτηκα το 2011 τα έκανα πράξη. Αλλά μεγαλώνουμε, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα με την υγεία. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ, θα σας βλέπω, θα είμαι σε επαφή με τον Μάριο, που τον ξέρω αρκετά χρόνια.

Για το αν είχε ενημερώσει τον κ. Αλμέιδα για την αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς: «Δεν θα έκανα τίποτα αν πρώτα δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ, του εξήγησα. Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να τον ενημερώσω. Και δεν σας κρύβω πως ο κ. Αλμέιδα έχει γνωρίσει και τον κ. Ηλιόπουλο.»

Για την επιλογή του κ. Ηλιόπουλου: «Είναι ισχυρός οικονομικά, πετυχημένος, εγωιστής… έναν τέτοιο θέλει η ΑΕΚ. Η νεκροψία θα δείξει. Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε στα χέρια του. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του και να έχει συνέχεια το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

Χορηγούμενο

Ηλιόπουλος: «Κορυφαίος παράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου – Θα δώσω και την ψυχή μου για να κατακτώ τίτλους με την ΑΕΚ»

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος (ο οποίος δεν δέχθηκε ερωτήσεις καθώς θα παραθέσει νέα συνέντευξη Τύπου) έπλεξε αρχικά το εγκώμιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, τονίζοντας ότι έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει και την ψυχή του για να οδηγήσει την ΑΕΚ σε τίτλους.

«Είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα, στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την Αγια-Σοφιά, που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν κάνω κολακείες, αυτό το ναό, το ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Μελισσανίδης μπορούσε να τελειώσει, με όσες δυσκολίες και τρικλοποδιές πήγαν να μπουν. Γνωρίζετε ότι δεν γλείφω, από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το προφίλ και ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν μου επιτρέπουν να μασάω τα λόγια μου.

Ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ. Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.»




Back to top button