Του Σπύρου Καπετανάκου

 

Στην πολιτική χρειάζονται οι δημόσιες σχέσεις και οι πρωτοβουλίες εντυπώσεων. Αρκεί κανείς να μην περιορίζεται σε αυτά και να μην θυσιάζει την ουσία για όλα τα παρόμοια!

Όταν μάλιστα κάποιος αναλαμβάνει τα βαρέα καθήκοντα του υπ. Υγείας οφείλει να αναλώνει το εικοσιτετράωρό του σε κινήσεις και σε πρωτοβουλίες ουσίας και όχι σε δράσεις δημιουργίας εντυπώσεων.

Ο λόγος για τον νέο υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, συμπαθέστατο νέο πολιτικό, ο οποίος, όμως, είναι τόσο παθιασμένος με την στρατηγική επικοινωνίας και με τη δημιουργία εντυπώσεων στο διαδίκτυο, ώστε ξεχνάει την άθλια κατάσταση στην οποία παρέλαβε τα δημόσια νοσοκομεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η άθλια αυτή κατάσταση, που προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση, αποτελεί την μέγιστη πρόκληση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και απαιτεί καθημερινές δημιουργικές ανατροπές για να αλλάξει, με πολύ κόπο, προς το καλύτερο.

Με άλλα λόγια ο κ. Κικίλιας έχει πολύ μεγάλη ανηφόρα μπροστά του και καλό είναι να ξεκινήσει άμεσα να κάνει τις δύσκολες διαδρομές, αντί να προτιμάει και να ξοδεύει τον χρόνο του και την ενέργειά του σε μια ατελείωτη σειρά δημοσίων σχέσεων, τσαλαβουτώντας την μία σε θέματα παραδημοσιογραφίας, που προέρχονται από τον χώρο της Υγείας και την άλλη σε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το οικογενειακό κεφάλαιο «Τζένη Μπαλατσινού».

Την ώρα, λοιπόν, που στο Ιπποκράτειο γιατροί, ασθενείς και επισκέπτες αισθάνονται ότι λειτουργούν μέσα σε ανθρωποπαγίδα, την ώρα που το Φλέμιγκ στα Μελίσσια καταρρέει, την ώρα που ο Ευαγγελισμός επιβιώνει οριακά και γενικότερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε επιθανάτιο ρόγχο δεν μπορεί ο υπ. Υγείας να καλύπτει από πλευράς έργου την εβδομάδα του, με κορυφαία είδηση την πρόσκληση που απηύθυνε προς τον προπονητή Μπλάτ, μετά την αποκάλυψη του προβλήματος υγείας του.

Καλή η πρόσκληση στον Μπλατ. Καλό και το μήνυμα που θα βγεί από την αξιοποίηση της πρωτοβουλίας του να μιλήσει για την ασθένειά του και να ενθαρρύνει τους ομοίως πάσχοντες.

Αλλά, αν τη στιγμή που το ΕΣΥ καίγεται και καταρρέει, ο αρμόδιος υπουργός ασχολείται μόνο με αυτά, τότε κάτι δεν πάει καλά στο υπουργείο Υγείας!

Το πλήρες ρεπορτάζ για την πρωτοβουλία Κικίλια σε σχέση με την υγεία του προπονιτή Μπλατ έχει ως εξής:

Τον προπονητή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε πως διαγνώσθηκε με πρωτοπαθή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση «PPMS»,θα υποδεχτεί στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ σε επιστολή του στις 19 Αυγούστου αναφέρει ότι όταν ξεπέρασε το αρχικό σοκ και τον πόνο του να καταλάβει πώς θα άλλαζε και θα μπορούσε να αλλάξει η ζωή του από εδώ και πέρα, αποφάσισε πως δεν επρόκειτο να παραδοθεί σε τίποτα. «Είμαι προπονητής και δουλειά μου είναι να ηγούμαι, να διδάσκω και να εμπνέω πολλούς ανθρώπους» σημειώνει ο κ. Μπλατ και καταλήγει: «Είναι ευθύνη μου να αποτελέσω παράδειγμα για όλους, να συνεχίσουν τη ζωή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ποτέ, ποτέ, μα ποτέ να μην παραδίδονται ή να μην εγκαταλείπουν».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα