ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή επίθεση Κίνας και ΗΠΑ στην Ουκρανία – Δεδομένη πλέον η διχοτόμηση της χώρας

Η έγκυρη Wall Street Journal αποκάλυψε ότι η πρόταση του Πεκίνου για άμεση ειρήνευση στην Ουκρανία, περιλαμβάνει έναν δυσάρεστο όρο: Την οριστική παραχώρηση όλων των εδαφών που έχει κατακτήσει η Ρωσία, στην ρωσική ομοσπονδία. Κοινώς, τον ακρωτηριασμό της χώρας, ενώ η Κριμαία ήδη θεωρείται χαμένη από όλους.

Το δεύτερο χτύπημα έρχεται από τους New York Times. Πρόκειται για την πρόταση η οποία προβλέπει ένταξη στο ΝΑΤΟ της δυτικής Ουκρανίας. Όπως ακριβώς είχε γίνει με την Δυτική Γερμανία επί ψυχρού πολέμου.

Και οι δύο ειδήσεις, παρότι ετερόκλητες αφού η μία αφορά το Πεκίνο ενώ η άλλη την Ουάσινγκτον, καταλήγουν σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Ότι το Κίεβο, θα πρέπει να ξεχάσει οριστικά τα ανατολικά εδάφη, όπου στην πλειοψηφία τους ζουν ρωσόφωνοι και ήδη έχουν κατακτηθεί από τον ρωσικό στρατό.

Το πλέον ανησυχητικό σημείο είναι ότι το Κρεμλίνο δεν φαίνεται να δέχεται καν την προοπτική που προτείνει η Ουάσινγκτον. Φαίνεται πλέον ότι διαθέτει την υπομονή και την ισχύ για να διαλύσει οριστικά την Ουκρανία, καθώς θεωρεί ότι ακόμα και ένα μικρό τμήμα της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ θα συνιστά μόνιμη απειλή για την ρωσική εθνική ασφάλεια.

Back to top button