COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δολοφονία φοιτητή στα Σπάτα: «Τον στραγγάλισαν πριν τον βάλουν στην ντουλάπα…»

Συγκλονιστικές ήταν για ακόμη μια φορά οι αποκαλύψεις που έγιναν για την υπόθεση του μυστήριο θανάτου του 19χρονο φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα από τα Σπάτα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη.

«Είχα αρχίσει να αποδέχομαι μετά από ένα διάστημα ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Μετά το φως που έριξε η κυρία Νικολούλη στην υπόθεση, αρχίζω και ακούω και μαθαίνω νέα στοιχεία, διαφορετικά από ότι είχα πληροφορηθεί στην αρχή», είπε.

Όπως αναφέρει ο πατέρας του Νικόλα, είχε θέσει ερωτήματα που οι απαντήσεις θα έριχναν φως στην υπόθεση του γιου του, αλλά ακόμα δεν ξέρει κάτι.

«Πιστεύω ότι είναι εγκληματική ενέργεια. Έδινε πάντα σημασία στο να προστατεύσει τον εαυτό του. Είχε όνειρα. Είχε τόσα ταλέντα. Με το πιάνο του, με τα αγγλικά του, με τα γαλλικά του, με την κλίση του στα ιατρικά επαγγέλματα. Ήθελε να ζήσει στην Αγγλία και να σπουδάσει εκεί».

Περιγράφει στην εκπομπή τα όσα έγιναν εκείνο το «μαύρο» μεσημέρι του Ιουλίου, όταν έφτασε στο σπίτι που πέθανε μαρτυρικά ο μεγάλος του γιος.

«Με το που μπαίνω, βλέπω ότι πάνω στο τραπέζι υπήρχε ένα μαύρο κερί, δύο άλλα ποτηράκια με λιωμένα κεράκια μέσα, ένα χαρτί, ένα μπολάκι, στα γρήγορα όπως το είδα, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Μου είπαν ότι τον βρήκαν κρεμασμένο στο πόμολο της ντουλάπας και άρχισα να ουρλιάζω και να λέω “είναι δυνατόν να μην έσπασε το πόμολο;”».

Ο πατέρας του 19χρονου, όπως αναφέρει, γνώριζε τις σκοτεινές αναζητήσεις του γιου του και προσπαθούσε να τον στρέψει προς το φως, τον Χριστιανισμό.

«Ευελπιστούσα, ήλπιζα ότι θα μπορούσα να τον αλλάξω. Ήταν εσωστρεφής, με άκουγε χωρίς να εκφράσει τη γνώμη του», καταλήγει ο άτυχος πατέρας.

Ο πατέρας του 19χρονου σπουδαστή – βοηθού ιατρικών εργαστηρίων, με την βοήθεια του νομικού του συμβούλου προχώρησε στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να πέσει φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση και να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον γιο του.

«Τον στραγγάλισαν πριν τον τοποθετήσουν στην ντουλάπα…»
Ο δικηγόρος του πατέρα Ανδρέας Ηροδότου, μιλώντας στην εκπομπή είπε:

«Είναι απολύτως καθαρό ότι έχει στηθεί ένα σκηνικό θανάτου. Το θέμα είναι από ποιον στήθηκε. Υπάρχει κάταγμα στο υοειδές οστό το οποίο βάση της ιατρικής βιβλιογραφίας προκύπτει μόνο σε περιπτώσεις στραγγαλισμού. Κάτι προηγήθηκε και κάποιος τοποθέτησε το νεκρό σώμα του Νικόλα εκεί για να φανεί ως αυτοχειρία», καταλήγει.

Τα ερωτήματα για το στημένο σκηνικό
Για λάθη και παραλείψεις από την πλευρά των Αρχών κάνει λόγο ο δικηγόρος.

«Ο φάκελος βρίσκεται στον Εισαγγελέα από τον Σεπτέμβριο και θα υποβάλλουμε αίτηση προκειμένου να λάβει αντίγραφα ο τεχνικός μας σύμβουλος. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μια παράνομη στάση της αστυνομίας. Ξεκρεμάστηκε το πτώμα του άτυχου Νικόλα, κάτι που απαγορεύεται και βέβαια η νεκροψία έγινε στο νεκροτομείο και όχι στο χώρο που βρέθηκε. Με βάση την ιατροδικαστική, υπάρχει ένα συμπέρασμα, ότι είχαμε απαιώρηση του Νικόλα για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί λογικά όλο το βράδυ ήταν κρεμασμένο. Που ήταν το περιβάλλον του Νικόλα, δηλαδή φίλοι, γνωστοί, συγγενείς; Δεν πρέπει να ερευνηθεί το σήμα από το κινητό τηλέφωνο του καθενός που μπορεί να είναι στο κάδρο μια εγκληματικής ενέργειας;».

Ο Ανδρέας Ηροδότου, μίλησε και για το ορφανό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του 19χρονου φοιτητή.

«Από τη στιγμή που μπήκαν μέσα οι αστυνομικοί και έκοψαν το σχοινί, μπορεί να είναι το αποτύπωμα κάποιου αστυνομικού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή υπήρχε διπλός ή τριπλός κόμπος και μάλιστα σφιχτός, στα πισθάγκωνα δεμένα χέρια του».

Όπως αναφέρει, του κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι κλήθηκαν παράλληλα από πριν, αστυνομία, πυροσβεστική, κλειδαράς και ΕΚΑΒ, σαν κάποιος να γνώριζε ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

Κατέθεσε αίτημα υποστήριξης της κατηγορίας μετά την μήνυση της μητέρας, τον διορισμό ως τεχνικού συμβούλου τον ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση για αυτοψία στο χώρο, ενώ προχωρά και σε μήνυση εναντίον αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Back to top button