COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Άρχισαν να μιλάνε τα κινητά των Κροατών χούλιγκαν

Μυστήριο με κομβόι 50 μοτοσικλετών στη Ριζούπουλη μετά τη δολοφονία

Με έναν στόχο, αυτόν της ταυτοποίησης του δράστη ή των δραστών της δολοφονίας του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου από Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν, συνεχίζονται οι έρευνες των δικαστικών Αρχών.

Όλο το βάρος των ανακρίσεων και των ερευνών έχει πέσει στη συλλογή όσων περισσότερων στοιχείων μπορούν να οδηγήσουν στη σύλληψη του δολοφόνου του 29χρονου, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια αργά το βράδυ της 7ης Αυγούστου, αλλά και στον εντοπισμό Κροατών και Ελλήνων χούλιγκαν που κατάφεραν να διαφύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, αστυνομικοί αναφέρονται τις τελευταίες ώρες και σε μία ομάδα – μυστήριο πενήντα μοτοσικλετιστών που εντοπίστηκε να κινείται έξω από το γήπεδο της Ριζούπολης, 20 λεπτά μετά τα τραγικά γεγονότα. Εξετάζεται συγκεκριμένα αν πρόκειται για Έλληνες χούλιγκαν που βοήθησαν τους Κροάτες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στη διαφυγή τους.

«Περί 23.50 ώρα όταν φτάσαμε στο γήπεδο της Ριζούπολης από την πλευρά των Ανθέων, είδαμε να βρίσκονται εκεί ομάδα με περίπου πενήντα δίκυκλα με δύο επιβάτες το καθένα, σχεδόν τριάντα μέτρα μακριά μας. Μόλις μας αντιλήφθηκαν και εκείνοι, ανέστρεψαν τα οχήματά τους και διέφυγαν στο σύνολό τους με κατεύθυνση προς την οδό Χαλκίδος», αναφέρει αστυνομικός.

Ένα τέταρτο νωρίτερα, μία ομάδα περίπου 150 χούλιγκαν είχε τραπεί σε φυγή.

«Την 23.35 εντοπίσαμε στη συμβολή των οδών Προμπονά και Αριοβαρζανού μία ομάδα ατόμων, 150 περίπου, τα οποία έφεραν σκουρόχρωμα ρούχα και κινήθηκαν προς την οδό Αριοβαρζανού. Τα ανωτέρω άτομα τα ακολούθησαν έτερες αστυνομικές δυνάμεις και μας ενημέρωσαν ότι τα άτομα αυτά συμμετείχαν στα προαναφερόμενα επεισόδια και είχαν τραπεί σε φυγή».

Πέντε λεπτά μετά, οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τέσσερις από αυτούς.

«Κινούμενοι επί της Ανθέων τα άτομα αυτά κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος μας και ενήργησαν επίθεση σε βάρος των ομάδων ΔΡΑΣΗ, με τα χέρια και τα πόδια τους. Εμείς περί ώρα 23.40 καταφέραμε και ακινητοποιήσαμε τέσσερις εξ αυτών».

«Κινούνταν απειλητικά προς το μέρος μας»

Προηγήθηκε ένα σκηνικό πεδίου μάχης, με τους χούλιγκαν να επιτίθενται σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και μετά τις συλλήψεις.

«Κατευθείαν ο κύριος όγκος κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για τον λόγο αυτόν η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων».

Συνολικά εκεί έγιναν 84 συλλήψεις ακροδεξιών Κροατών χούλιγκαν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που πρώτες έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να σταματήσουν τα επεισόδια αλλά δυστυχώς ήταν πια αργά για τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ ο οποίος κατέρρευσε από αιμορραγία.

«Το πλήθος διαλύθηκε και καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε και να δεσμεύσουμε τρία άτομα. Με την πλήρη αποχώρηση των ατόμων, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν δύο τραυματισμένα άτομα κοντά στο γήπεδο, τα οποία είχαν τις αισθήσεις τους και άμεσα καλέσαμε το ΕΚΑΒ».

«Μιλούν» τα κινητά των χούλιγκαν

Παράλληλα, φως στις έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, αναμένεται να ρίξουν και τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων που εξετάζονται από τις αρχές. Και φαίνεται να αντλούν ενδιαφέροντα στοιχεία όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Η Ασφάλεια κατάσχεσε από την πρώτη στιγμή τα τηλέφωνα των Κροατών χούλιγκαν που συνελήφθησαν γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως προκύπτει και από ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε το κανάλι του Φαλήρου, η επεξεργασία των δεδομένων από ορισμένα κινητά έχει ήδη ξεκινήσει. Από το ιστορικό αναζήτησης στην εφαρμογή GPS Google maps, προκύπτει όλο το δρομολόγιο που έχει κάνει ο συγκεκριμένος οπαδός.

Στο κινητό υπάρχουν συγκεκριμένες διευθύνσεις σε διαμέρισμα στην Αθήνα στους Αμπελόκηπους και σε συγκεκριμένη διεύθυνση στο Μαρούσι, και η τελευταία αναζήτηση στο ιστορικό είναι στον σταθμό του ΗΣΑΠ, «Ειρήνη». Όπως προκύπτει δηλαδή, έδρασαν βάσει σχεδίου και βάσει οδηγιών.

Σημειώνεται ότι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας των δεδομένων των κινητών μπορεί να ρίξει φως στο ποιοι προσκάλεσαν τους Κροάτες χούλιγκαν και ποιοι είναι οι οργανωτές της επίθεσης, που άφησε νεκρό τον 29χρονο Μιχάλη.

Εξάλλου, σε πλάνα που εξασφάλισε, επίσης, ο ΣΚΑΪ, σαν άλλος τακτικός στρατός, οι Κροάτες χούλιγκαν φαίνονται να φορούν διακριτικά στον αριστερό ώμο για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους την ώρα των συμπλοκών.

Back to top button