ΚΟΣΜΟΣ

Δραματικές εξελίξεις: Σουηδία και Φινλανδία έτοιμες να εγκαταστήσουν πυρηνικά όπλα στα εδάφη τους! Η εφιαλτική απάντηση της Μόσχας!

Η Σουηδία είναι έτοιμη να εγκαταστήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της μόλις γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον, έχοντας δίπλα του τη Φινλανδή ομόλογό του Σάνα Μάριν, η οποία συμφώνησε στην εξέλιξη αυτή.

«Δεν πρέπει να θέσουμε κανέναν όρο», δήλωσε αρχικά η Σάνα Μάριν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι. «Αποφασίσαμε ότι δεν θέλαμε να κλείσουμε καμιά πόρτα».

«Θα λάβετε από την πλευρά μου ακριβώς την ίδια απάντηση με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας», πρόσθεσε ο Κρίστερσον.

«Είναι φυσικό η Σουηδία και η Φινλανδία να δρουν από κοινού στο θέμα αυτό και πρέπει να ακολουθήσουμε τις ίδιες διατυπώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης. «Έχω λοιπόν την πρόθεση να προχωρήσω χέρι-χέρι με την Φινλανδία».

Υπενθυμίζεται πως τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον Μάιο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πώς θα μετακινήσει τακτικά πυρηνικά όπλα στα σύνορά τους σε αυτή την περίπτωση και θα στοχοποιήσει με τα χερσαία μακρού βεληνεκούς συστήματά της και τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τις πρωτεύουσες και τις κυριότερες πόλεις των δύο χωρών.

Προαιώνιοι εχθροί, σε νέες αιματηρές περιπέτειες…

Back to top button