Θα χτίσουμε ξανά την Παναγία των Παρισίων σε πέντε χρόνια» είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, σε διάγγελμα του στον γαλλικό λαό, προσθέτοντας ότι ο εμβληματικός ναός θα είναι πιο όμορφος από πριν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε εθνική ενότητα και έκανε λόγο για στόχο ανοικοδόμησης του εμβληματικού Καθεδρικού μέσα στην επόμενη πενταετία. Μάλιστα, τόνισε πως η «καταστροφή» θα πρέπει να μετατραπεί σε στιγμή ενότητας.

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε για ανοικοδόμηση του Καθεδρικού Ναού έως το 2024 και είπε ότι το τραγικό συμβάν απαιτεί εθνική συστράτευση.

Επισήμανε ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε πλήρως το καμπαναριό και τα μεγάλα τμήματα της στέγης της Παναγίας των Παρισίων ήταν μια »τραυματική εμπειρία» όχι μόνο για τη Γαλλία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.

«Θα ανοικοδομήσουμε τον καθεδρικό ναό της Notre Dame και θα τον κάνουμε ακόμα πιο όμορφο από πριν», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Στο διάρκειας 5′ λεπτών τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Εμανουέλ Μακρόν επαίνεσε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που πολέμησαν την τεράστια πυρκαγιά.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο Μακρόν ακύρωσε το προγραμματισμένο του διάγγελμα λόγω της καταστροφικής φωτιάς, στο οποίο επρόκειτο να απευθυνθεί στους Γάλλους αναφορικά με την κρίση των “κίτρινων γιλέκων”.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα