Η πατζαροσαλάτα είναι μια δροσερή, γευστική και υγιεινή επιλογή, ιδανική ως συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα.
Ο συνδυασμός γλυκών παντζαριών, κρεμώδους γιαουρτιού και τραγανών καρυδιών δημιουργεί μια μοναδική γεύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο.
Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια – Υλικά
- 4 μέτρια παντζάρια
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
- Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
- Άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά, για γαρνιτούρα)
Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 180 kcal
- Πρωτεΐνες: 6 γρ.
- Λιπαρά: 10 γρ.
- Υδατάνθρακες: 15 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 4 γρ.
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα παντζάρια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40 λεπτά). Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε μικρά κυβάκια ή τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε την πατζαροσαλάτα σε πιάτο, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και, αν θέλουμε, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό.
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα