ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη



Τα ρεβύθια σαλάτα είναι ένα ιδανικό vegan γεύμα που σας χορταίνει και φέρνει γρήγορα κορεσμό όπως όλα τα όσπρια, ειδικά αν κάνετε διατροφή.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβιθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγειρεμένα από σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα.

Χορηγούμενο

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στα ρεβύθια σαλάτα ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

Χορηγούμενο

Συστατικά

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
1/2 αγγούρι
200 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά τσίλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φέτα
φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Χορηγούμενο

TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Ας μαγειρέψουμε…
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 20 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα κρυώσουμε.
Κόβουμε το αγγούρι και μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την τσίλι ψιλοκομμένα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα κρύα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια, βάζουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Χορηγούμενο





Back to top button