ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Advertisement

Τα ρεβύθια σαλάτα είναι ένα ιδανικό vegan γεύμα που σας χορταίνει και φέρνει γρήγορα κορεσμό όπως όλα τα όσπρια, ειδικά αν κάνετε διατροφή.

Είναι και μια καλή ευκαιρία για να αξιοποιήσετε περισσεύματα λαχανικών ή βρασμένων ρεβιθιών που περιμένουν στο ψυγείο. Αν έχετε ρεβύθια μαγειρεμένα από σούπα, απλά στραγγίστε τα καλά και χρησιμοποιήστε τα.

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με την εποχή ή με το τι υπάρχει στο ψυγείο. Στα ρεβύθια σαλάτα ταιριάζουν σχεδόν όλα τα λαχανικά.

Advertisement

Συστατικά

TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

600 γρ. ρεβίθια, κατεψυγμένα
1/2 αγγούρι
200 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. κάππαρη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πιπεριά τσίλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φέτα
φύλλα δυόσμου
φύλλα βασιλικού
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Advertisement

Δροσερή σαλάτα με ρεβύθια και φρέσκα ντοματίνια του Άκη Πετρετζίκη

Ας μαγειρέψουμε…
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε τα ρεβίθια και βράζουμε για 20 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να τα κρυώσουμε.
Κόβουμε το αγγούρι και μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Κόβουμε τα ντοματίνια και τα βάζουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την τσίλι ψιλοκομμένα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και τον βασιλικό ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τα κρύα ρεβίθια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σπάμε τη φέτα σε κομμάτια, βάζουμε τον δυόσμο, τον βασιλικό, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button