COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!




Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα της εποχής, δροσερό και ελαφρύ που όλη η οικογένεια θα λατρέψει!

Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου χωρίς έντονη γλύκα, μπορούμε να την γευτούμε όλοι όχι μόνο την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι αντικαθιστώντας κάθε φορά τα φρούτα με άλλα της εποχής.

Χορηγούμενο

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

ΥΛΙΚΑ

Για το σοκολατένιο μείγμα:

  • 900 ml πλήρες γάλα
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • 80 γρ μέλι
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 32 γρ ζελατίνη σκόνη

Για τη γέμιση:

  • 240 γρ μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 20 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 350 γρ φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 μέτριες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • λίγη μαρμελάδα

Δροσερό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας!

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε 100 ml γάλα βάζω 17 γρ ζελατίνη να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τα 400 ml γάλα και μέσα του διαλύω το στιγμιαίο ρόφημα κακάο Nesquik®, το εκχύλισμα βανίλιας και το μέλι. Προσθέτω το γάλα με τη ζελατίνη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί.
  • Βάζω το υπόλοιπο γάλα και το γιαούρτι. Σκεπάζω το μείγμα και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 4 ώρες.
  • Σε το πυρέξ απλώνω σε σειρά τα μπισκότα να καλύψουν τον πάτο.
  • Απλώνω τις φράουλες με τις μπανάνες εναλλάξ και πασπαλίζω λίγο φιλέ αμυγδάλου.
  • Επαναλαμβάνω με άλλη μια στρώση μπισκότα-κρέμα-φρούτα-αμύγδαλα.
  • Με λίγη μαρμελάδα που ζεσταίνω λίγο να γίνει πιο ρευστή, καλύπτω τα φρούτα για να γυαλίσουν και να μην χαλάσουν και βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα να κρυώσει.
  • Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.



Back to top button