ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και ελάχιστες θερμίδες

Advertisement

Εύκολο, γρήγορο και ελαφρύ γλυκό ψυγείου το οποίο δε στερείται γεύσης και απόλαυσης. Στερείται μονάχα των περιττών θερμίδων, αφού δεν περιέχει γάλα, αυγά ή βούτυρο.

Ωστόσο, το Athensmagazine.gr σας προτείνει θεϊκή τάρτα με ζαχαρούχο γάλα και πορτοκάλι.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γλυκο ψυγείου είναι:

Για τη βάση:
1 πακέτο φρυγανιές (15 τεμάχια)
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Λίγο χυμό λεμονιού
Για τη κρέμα βανίλιας:
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
3 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
8 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού φυτική κρέμα
2 βανίλιες
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για τη κρέμα πορτοκάλι:
1 λίτρο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
πορτοκάλι φέτες γλυκό

Advertisement

Επί το έργον:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας μας και αφήνουμε να χλιάνει.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις φρυγανιές τη μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά (χωράει 12-13 φρυγανιές).

Με ένα κουτάλι σούπας σιροπιάζουμε τις φρυγανιές καλά έτσι ώστε όταν τις ακουμπάμε να μην τις νιώθουμε σκληρές να είναι μαλακές.

Το σιρόπι μπορεί να μην χρειαστεί όλο και να μας περισσέψει 1/2 φλιτζάνι περίπου.

Advertisement

Μην το προσθέσετε στις φρυγανιές γιατί θα το βγάλει στο πυρέξ.

Αν το πυρέξ είναι λίγο μεγαλύτερο και χωράει 15 φρυγανιές, τότε θα χρειαστείτε όλο το σιρόπι.

Ετοιμάζουμε τη κρέμα βανίλιας:
Ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου σε μία κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν τα υλικά και βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας.

Βράζουμε σε χαμηλή ένταση μέχρι να πήξει, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει η κρέμα στο πάτο της κατσαρόλας.

Όταν δούμε ότι έχει πήξει αποσύρουμε από την εστία τη κατσαρόλα και αφήνουμε να χλιάνει.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη κρέμα για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.

Αδειάζουμε τη κρέμα πάνω στις φρυγανιές προσεκτικά και την απλώνουμε να πάει παντού με ένα κουτάλι.

Advertisement

Ετοιμάζουμε τη κρέμα πορτοκαλιού:
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί το κορν-φλάουρ και βάζουμε τη κατσαρόλα πάνω στην εστία της κουζίνας μας.

Βράζουμε σε χαμηλή ένταση τη κρέμα μέχρι να πήξει ενώ ανακατεύουμε συνεχώς να μην μας κολλήσει.

Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Για να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια η κρέμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε ανά τακτικά διαστήματα.

Μόλις κρυώσει πολύ καλά την απλώνουμε πάνω στη κρέμα βανίλιας προσεκτικά και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button