ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δροσερό γλυκό ψυγείου “από τα παλιά”: Με κομπόστα ροδάκινο,ζελέ και κρέμα βανίλια

Advertisement

Ένα καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου ότι πρέπει για τις ζεστές μέρες. Δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ. Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ, ζελέ ανανά και κομπόστα ροδάκινο.

 

Δροσερό γλυκό ψυγείου “από τα παλιά”: Με κομπόστα ροδάκινο,ζελέ και κρέμα βανίλια

 

Υλικά
Ροδακινα 1 κομπόστα (6 ροδάκινα) 825 γραμμάρια
Για την κρέμα
Κρεμα Ζαχαροπλαστικης 1 μπαβαρουάζ
Γάλα Φρέσκο 500ml
Για την βάση
Μπισκότα 1 πακέτο πτι μπερ
Βουτυρο 1/2 κούπα (100 γραμμάρια)
Για το ζελέ
Ζελέ 2 φακελάκια ανανά (2×100 γραμμάρια)
Νερό 450 γραμμάρια περίπου ζεστό
Νερό 450 γραμμάρια περίπου κρύο

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ που είναι το τέλειο γλυκό ψυγείου για εκείνους κι εκείνες που τους αρέσουν οι φρουτώδεις γεύσεις. Δροσερό γλυκό ψυγείου με βάση από μπισκότα πτι μπερ και λιωμένο βούτυρο, κρέμα ζαχαροπλαστικής μπαβαρουάζ, ζελέ με γεύση ανανά και κομπόστα ροδάκινο.

Advertisement

 

Αναμφίβολα είναι το γλυκό ψυγείου του Καλοκαιριού αφού συνδυάζει απίστευτα δύο καλοκαιρινά φρούτα και γεμίζει νοστιμιά και γλύκα το τραπέζι μας. Μπορούμε να το φτιάξουμε για τα επίσημα τραπέζια μας, τον μπουφέ μας ή για όταν έχουν πεθυμήσει ένα νόστιμο και ελαφρύ γλυκό.

Εκτέλεση για το δροσερό γλυκό με κομπόστα ροδάκινο και ζελέ
Ξεκινάμε το γλυκό μας φτιάχνοντας το ζελέ ανανά. Σε ένα μπολ βάζουμε την σκόνη από τα φακελάκια. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε. Αφού λιώσει η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε το ζελέ στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να κρυώσει και όχι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Όσο κρυώνει το ζελέ στο ψυγείο κάνουμε τα μπισκότα πτι μπερ σκόνη στο μούλτι. Αφού τα μπισκότα μας είναι έτοιμα προσθέτουμε στο μούλτι και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο με το μούλτι μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο από τα μπισκότα.

Advertisement

Αφού η βάση μας είναι έτοιμη παίρνουμε ένα πυρέξ 24×30 και στρώνουμε εκεί ομοιόμορφα το μείγμα με τα μπισκότα για την βάση του γλυκού μας. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα, αδειάζοντας στον κάδο του μίξερ την σκόνη της κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα το μείγμα.


Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button