COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Δύσκολες ώρες για γνωστό ηθοποιό: Πως γλύτωσε την έξωση από την ίδια του την αδελφή; Το ρεπορτάζ που τον έσωσε

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της έξωσης που του έκανε η αδερφή του Ελένη ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Κατσιμάνης, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει πλέον να μείνει άστεγος.

Κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της έξωσης που του έκανε η αδερφή του Ελένη ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Κατσιμάνης, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύει πλέον να μείνει άστεγος. Η δραματική υπόθεση, που πρώτη η «Espresso» έφερε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Ιούλιο, μετράει 22 ολόκληρα χρόνια αγωνίας του ηθοποιού αν θα χάσει το μικρό πατρικό του σπίτι στην Αργυρούπολη από την ίδια του την αδερφή. «Για μένα ήταν ένας εφιάλτης στον οποίο ευτυχώς μπήκε ένα τέλος, με τη Δικαιοσύνη να αφουγκράζεται όχι μόνο όσα ζούσα, αλλά και τα στοιχεία που προσκόμισα στους δικαστές. Χρωστάω πολλά “ευχαριστώ” και τεράστια ευγνωμοσύνη σε πολλά πρόσωπα που συνέβαλαν στο θετικό αποτέλεσμα» είναι τα πρώτα λόγια του ηθοποιού, ο οποίος άνοιξε σήμερα την καρδιά του στην εφημερίδα μετά τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Αφορμή για όλα στάθηκε η δικαστική διαμάχη που είχε με την αδερφή του Ελένη, η οποία ζει στη Λάρισα και διεκδικούσε το συγκεκριμένο ακίνητο στην Αργυρούπολη. Αυτό το ακίνητο είναι και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει ο ηθοποιός στο όνομά του.

Ολα άρχισαν πριν από περίπου δύο δεκαετίες, όταν ο πατέρας του ηθοποιού άφησε ως μοναδικό κληρονόμο εκείνον στο πατρικό τους σπίτι. Τότε η αδερφή του είχε κάνει για πρώτη φορά έξωση στον ηθοποιό, ο οποίος για μερικά 24ωρα κοιμόταν στα παγκάκια, με αποτέλεσμα όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν πάνω του. «Η υπόθεσή μου με την αδερφή μου μετράει 22 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς είναι θλιβερό αυτό που θα πω, αλλά η
ίδια μου η αδερφή ξεκίνησε αυτή τη θλιβερή ιστορία να με τρέχει στα δικαστήρια για το πατρικό μου σπίτι, το οποίο κατέχω με γονική παροχή από τον πατέρα μου» έλεγε ο ηθοποιός στην «Espresso» τον περασμένο Ιούλιο, με την αγωνία του να είναι έκδηλη σε κάθε του πρόταση.

«Δυστυχώς όμως την αδερφή μου δεν την ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εγώ και ο ανάπηρος αδερφός μας, τον οποίο συντηρώ εγώ και έχει νοητική υστέρηση και σχιζοφρένεια. Ζω ένα δράμα, αλλά δε ξέρω πού να τα πω. Πρότεινα στην αδερφή μας να μας αφήσει να μείνουμε όσο ζούμε σε αυτό το σπίτι και μετά ας το πάρει για τα παιδιά της. Τα ίδια είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας που ήρθε και κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση. Είναι θλιβερή αυτή η ιστορία για εμένα και τον αδερφό μου. Ξέρετε τι είναι να πηγαίνω κάθε
εβδομάδα στα δικαστήρια εδώ και 22 χρόνια από την ίδια μου την αδερφή;» έλεγε πριν από επτά μήνες ο ηθοποιός.

Σήμερα, μετά και την τελευταία έκβαση της υπόθεσης, η οποία τον δικαιώνει, ο Δημήτρης Κατσιμάνης νιώθει ανακούφιση. «Στις αρχές Νοεμβρίου πήρα την απόφαση από το Ειρηνοδικείο η οποία με προστατεύει και δεν μπορεί κανείς να με βγάλει από το πατρικό μας σπίτι. Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τη δικηγόρο μου Ελλη Ρούσσου και τον φίλο Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό μου ως μάρτυρας από την πρώτη στιγμή και με την αξιοπιστία του κερδίσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα. Με τον Σπύρο μαζί ξεκινήσαμε στο σίριαλ της ΕΡΤ “Πανθέοι”. Επίσης, είμαι ευγνώμων και στην “Espresso”
που προέβαλε τόσο πολύ το θέμα μου» λέει σήμερα συγκινημένος ο ηθοποιός, ενώ δεν μπορεί να ξεχάσει και την απίστευτη φιλανθρωπία του Πέτρου Φιλιππίδη, όταν υπήρξε άστεγος το 2001

«Δεν ξέρω τι είναι αλήθεια από όλα όσα ακούω για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ας τα κρίνουν
η Δικαιοσύνη και ο Θεός. Ωστόσο εμένα ο Πέτρος Φιλιππίδης, όταν το 2001 ήμουν άστεγος και πήγα να τον δω στο θέατρο, όταν τελείωσε η παράσταση και τον συνάντησα στα καμαρίνια, ο άνθρωπος αυτός μου έβαλε χρήματα στην τσέπη για να μπορέσω να κρατηθώ στα πόδια μου. Και κρατήθηκα. Του χρωστάω λοιπόν ευγνωμοσύνη» λέει με δάκρυα στα μάτια.

Του Νίκου Νικόλιζα

Back to top button