COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύσκολες ώρες για την «Mrs Bodyline»: Πώς το ζεύγος Λεβή έχασε και το πολυτελές σπίτι του στη Φιλοθέη – Η άνοδος, η επιτυχία και η καταστροφή (φωτο)


Κάποτε κυριαρχούσαν στην αγορά, εκφράζοντας μέσα από την επιχειρηματική τους δράση τις νέες τάσεις του αδυνατίσματος, του fitness και όλων εκείνων των «αξιών» που αντιπροσώπευαν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, αλλά ταυτόχρονα και μια ολόκληρη βιομηχανία…

Το ζεύγος του Λέοντος και της Εσθήρ Λεβή μέσα από το brand Bodyline «βασίλευσαν» επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες σε αυτό το σύγχρονο Ελ Ντοράντο. Υπήρξαν, σε ένα βαθμό, πρωτοπόροι στον τομέα τους, γι αυτό και είναι γεγονός πως όσοι ακολούθησαν πάτησαν στα δικά τους βήματα.

Έτσι διέγραψαν μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε από το φθινόπωρο του 1968, εποχή επαναστάσεων, κινημάτων και ραγδαίων αλλαγών σε όλα τα επίπεδα. Ανάμεσα σε αυτά και τα πρότυπα της ομορφιάς, που από τις γεμάτες καμπύλες πρωταγωνίστριες του κινηματογράφου μετατοπίστηκαν σε αυτά της λιπόσαρκης και γυμνασμένης Τουίγκι. Η νέα μόδα ήρθε σαν «οδοστρωτήρας» και η επιτυχία για όσους έπιασαν από νωρίς το «μήνυμα» ήταν απλά θέμα χρόνου.

Έκτοτε για το ζεύγος Λεβή, η άνοδος και η επιτυχία έγιναν…μονόδρομος, με τα Bodyline να φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Στο ζενίθ είχαν φτάσει να διαθέτουν 30 studios σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από την Ξάνθη μέχρι την Κρήτη, καθώς και άλλα τρία στην Κύπρο.

Όλα αυτά μέχρι να ξεκινήσει η εθνική περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, που οδήγησε στην αντίστροφη μέτρηση, με τη σταδιακή και …ανεπίστρεπτη αποξήλωση του οικοδομήματος των Bodyline. Η επιχείρηση άρχισε να χρωστάει σε προμηθευτές, συνεργάτες, αλλά και στο Δημόσιο, -κυρίως για ΦΠΑ-, γεγονός που είχε ως συνέπεια να συλληφθεί προ δεκαετίας για λίγες ώρες ο Λ. Λεβή.

Η ολιγόωρη σύλληψή του έγινε το Νοέμβριο του 2011 για χρέη ύψους 625.663,47 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε μέσω του συνηγόρου του ότι είναι θύμα της οικονομικής κρίσης και ότι προτίμησε να καθυστερήσει την αποπληρωμή των οφειλών του προς το Δημόσιο, για να μην αφήσει στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Στο δικαστήριο είχε προσκομιστεί μάλιστα και λίστα με την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι με την εκποίηση έστω και ενός εκ των ακινήτων του θα μπορούσε να λυθεί άμεσα το θέμα των οφειλών.

Στη συνέχεια όμως τα χρέη διογκώθηκαν και υπό το βάρος των οικονομικών προβλημάτων ήρθε το οριστικό λουκέτο, με το ζεύγος Λεβή να περνάει από τις κοσμικές στήλες στις λίστες των πλειστηριασμών…

Το ακίνητο της Φιλοθέης
Η ακίνητη περιουσία της Εσθήρ Λεβή στη Φιλοθέη βρέθηκε στο στόχαστρο εδώ και αρκετά χρόνια. Προ διετίας μάλιστα βγήκε σε πλειστηριασμό, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,7 εκατ. ευρώ. Χθες βγήκε στο σφυρί το μεγαλύτερο μέρος ενός ακινήτου στη Φιλοθέη το οποίο ανήκει στην ίδια, ενώ δηλώνεται και ως κατοικία της.

Επισπεύδουσα ήταν η Wavemaker Ελλάς (πρώην MEC Medianetwork Hellas), εταιρεία με αντικείμενο τον προγραμματισμό και την αγορά διαφημιστικού χώρου και χρόνου στα ΜΜΕ, για είσπραξη ποσού οφειλής 1.758.989,40,ευρώ «το οποίο αποτελεί μέρος μεγαλύτερου κεφαλαίου», όπως αναφέρεται.

Ο πλειστηριασμός αφορούσε οριζόντιες ιδιοκτησίες σε οικοδομή κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 589,63 τ.μ. και ειδικότερα:

–Οριζόντια ιδιοκτησία-διαμέρισμα Γ ορόφου που αποτελείται από καθιστικό, δύο κοιτώνες, δύο λουτρά, κουζίνα, διάδρομο και εξώστες, με επιφάνεια 165 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 330.000 ευρώ, αλλά όπως προκύπτει από την εξέλιξη του πλειστηριασμού δόθηκε μάχη που διήρκεσε πάνω από 5 ώρες, με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί στις 560.585 ευρώ.

– Οριζόντια ιδιοκτησία- διαμέρισμα Β ορόφου που αποτελείται από καθιστικό, δύο κοιτώνες, δύο λουτρά, κουζίνα, διάδρομο και εξώστες, με επιφάνεια 168 τ.μ. Στο ακίνητο αυτό είχε συσταθεί, -κατά το παρελθόν τουλάχιστον-, δουλεία (δικαίωμα ισόβιας οίκησης) υπέρ του Λέοντος Λεβή. Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στις 241.920 ευρώ και κατακυρώθηκε στις 241.921 ευρώ.

– Αποθήκη του υπογείου επιφανείας 47 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 18.000 ευρώ και τιμή κατακύρωσης 18.358 ευρώ.

–Αποθήκη υπογείου 35 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 14.000 ευρώ και τιμή κατακύρωσης 14.011 ευρώ

-Πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων από 25 τ.μ. έως και 54 τ.μ., με τιμές εκκίνησης από 14.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ που κατακυρώθηκαν σε ποσά αυξημένα από 5 έως 401 ευρώ.

Back to top button