COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύσκολες ώρες για τον Ζήση Βρύζα: Νέος πλειστηριασμός για τη μεζονέτα στη Χαλκιδική μετά την αναστολή του Μαΐου!
Στις αρχές Μαΐου ξαναβγήκε από τη…ναφθαλίνη η «βεντέτα» μεταξύ δύο πρώην διεθνών επιθετικών για ένα παλιό χρέος και ένα σπίτι στη Χαλκιδική.

Ο λόγος αφενός για τον Ζήση Βρύζα, με πολυετή καριέρα στη Skoda Ξάνθη, τον ΠΑΟΚ και το ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004.

Χορηγούμενο

Αφετέρου για τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ενώ διακρίθηκε στην Εθνική, της οποίας υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου (εναντίον της Νιγηρίας).

Η μεταξύ τους κόντρα ξεκίνησε το 2013, όταν με βάση το ιστορικό της υπόθεσης ο Ζήσης Βρύζας δανείστηκε από τον Σαλπιγγίδη 65.000 ευρώ, αλλά όπως φαίνεται δεν του τα επέστρεψε ποτέ.

Η αντιπαράθεση έφτασε στα δικαστήρια, όταν ο Σαλπιγγίδης κατέθεσε αγωγή κατά του άλλοτε συμπαίκτη του, η οποία εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 και στις 18 Απριλίου 2019 εκδόθηκε η απόφαση που τον δικαίωνε.

Χορηγούμενο

Κάπως έτσι μπήκε στο στόχαστρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η μεζονέτα που διατηρεί ο Βρύζας στη Χαλκιδική. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε κατάσχεση για 97.232,38 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων, κατά του Ζήση Βρύζα και υπέρ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Το πρώτο σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου 2020, με τιμή εκκίνησης 250.000 ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το νέο σφυρί

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια, όμως, η «βεντέτα» επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς για τις 31 Μαΐου 2024 είχε προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για το ίδιο ακίνητο και με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον Ζήση Βρύζα ως οφειλέτη και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως επισπεύδοντα.

Το ακίνητο όμως δεν βγήκε τελικά στο σφυρί αφού ο πλειστηριασμός ανεστάλη, δημιουργώντας την αίσθηση ενός άτυπου συμβιβασμού.

Χορηγούμενο

Όπως αποκαλύπτει όμως σήμερα το newmoney, το εν λόγω ακίνητο οδεύει πάλι προς το σφυρί με τον νέο πλειστηριασμό να έχει οριστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια ισόγεια κατοικία με υπόγειο αποθηκευτικό χώρο (αποθήκη – γκαράζ), εμβαδού του υπογείου βοηθητικού χώρου (αποθήκης – γκαράζ) 25,93 τ.μ., εμβαδού της ισόγειας κατοικίας καθαρού 25,93 τ.μ., που αποτελείται από ένα ενιαίο σαλόνι – κουζίνα, ένα δωμάτιο, ένα λουτρό WC και τη σκάλα καθόδου προς το υπόγειο.

Η κατοικία ανήκει σε ένα συγκρότημα ισόγειων κατοικιών με υπόγειο, που αναπτύσσεται επί αγρού συνολικής έκτασης 4.157,48 τ.μ., και βρίσκεται στη θέση «Ζαντραχι» ή «Τηγάνι Ράχη» της Κοινότητας Αφύτου, της Δ.Ε. Κασσάνδρας, του Δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ειδικότερα, το ακίνητο βρίσκεται εντός του συγκροτήματος κατοικιών με την επωνυμία «Γαλανό», σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας και 1 χλμ, πριν από τη διασταύρωση της Αφύτου.

Χορηγούμενο

Η μεζονέτα με θέα θάλασσα

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η μεζονέτα είναι δεύτερη από τη θάλασσα. Ακόμη, είναι πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες στην έμπροσθεν και οπίσθια πρόσοψη, σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής. Επιπλέον, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή.

Περαιτέρω, διαθέτει ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο – περιφραγμένο περιβάλλοντα χώρο (500τ.μ., περίπου), περιποιημένο και διαστρωμένο με πλακίδια, εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, διαμορφώσεις από γκαζόν και φυτεύσεις. Έχει βορειοανατολικό προσανατολισμό στην πρόσοψη και φαίνεται πως διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο, ευρισκόμενη στο ύψωμα (βραχώδη όγκο) της Αφύτου.

Όπως σημειώνεται, το υπόγειο έχει αλλάξει χρήση από αποθήκη σε κατοικία και βρίσκεται σε στάθμη ισογείου (ξεμπάζωμα), το ισόγειο έχει γίνει 1ος όροφος, ενώ υφίσταται πέργκολα με κεραμοσκεπή στη στάθμη του ισογείου (πρόσοψη). Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το ισόγειο φαίνεται πως καταλαμβάνει επιφάνεια εμβαδού 70τ.μ. (υπέρβαση 45 τ.μ. περίπου), ενώ ο 1ος όροφος 55 τ.μ. περίπου (υπέρβαση 30 τ.μ.). Επίσης, υφίσταται προσθήκη αποθήκης εμβαδού 4 τ.μ., περίπου, στην πίσω πλευρά και συνολικά διάσπαση όγκου του όλου κτιριακού συγκροτήματος (δεν είναι συνεχόμενες οι κατοικίες).

Ως εκ τούτου, το συνολικό εμβαδόν της μεζονέτας φτάνει στα 125 τ.μ. (70 τ.μ. ισόγειο + 55 τ.μ. ο 1ος όροφος). Ο περιβάλλων χώρος του συγκροτήματος έχει ωραία διαμόρφωση με φυτεύσεις και πλακοστρώσεις, περιμετρική περίφραξη με ψηλό τοιχίο από μπετόν, πόρτα ασφαλείας, κλπ.


Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς, έχει οριστεί σε 200.000 ευρώ, δηλαδή μειωμένη κατά 20% σε σχέση με την τιμή εκκίνησης του αρχικού πλειστηριασμού.

Με σκόντο η «Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών»

Για μια ακόμη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπη με το ηλεκτρονικό σφυρί η εταιρεία «Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών», στις 4 Ιουλίου, με επισπεύδουσα την Cepal, για το μεγάλο ακίνητό της στην Πάρνηθα.

Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2023. Ενώ όμως η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί, με βάση την έκθεση εκτίμησης, σε 2,7 εκατ. ευρώ, η εταιρεία προσέφυγε με ανακοπή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στις 16 Δεκεμβρίου 2022, ζητώντας τη διόρθωση της έκθεσης κατάσχεσης και την αύξηση της τιμής.


Η εταιρεία προσκόμισε μάλιστα και άλλη έκθεση εκτίμησης η οποία εμπεριέχει και φωτογραφίες του εσωτερικού των κτιρίων του συγκροτήματος.

Το δικαστήριο, στην απόφασή του που εκδόθηκε στις 9 Ιανουαρίου 2023, έκρινε ότι το ακίνητο είναι πλήρως λειτουργικό και σε καλή κατάσταση, διαθέτει πρόσβαση σε βιολογικό καθαρισμό και υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος, επιπλέον δε βρίσκεται πλησίον της Εθνικής και της Αττικής Οδού. Από την άλλη πλευρά, αναγνωρίζει ότι το πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής είναι ιδιαίτερο και οι χρήσεις οι οποίες μπορεί να εγκατασταθούν σε αυτό περιορισμένες.

Συνακόλουθα, αποφάσισε ότι η εμπορική του αξία υπερβαίνει μεν το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ, δεν ανέρχεται όμως σε αυτό των 5.070.000 ευρώ, όπως ισχυριζόταν η εταιρεία, αλλά σε αυτό των 3,5 εκατ. ευρώ. Έτσι, έκανε εν μέρει δεκτή την ανακοπή και διέταξε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς στα 3,5 εκατ. ευρώ. Με αυτό τον «πήχη» έγινε ο πλειστηριασμός της 18ης Ιανουαρίου 2023, ο οποίος όμως ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.


Μετά τις άγονες προσπάθειες, η τιμή πρώτης προσφοράς κατέβηκε στα 2.275.000 ευρώ και τώρα, μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στα 1.925.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 15.961,91 τ.μ. μετά βιομηχανικού συγκροτήματος, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Πάρνηθας στο Μενίδι, δίπλα από το κέντρο Υψηλής Τάσης ΔΕΗ Αχαρνών, στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Αχαρνών στη θέση «Ρέθη» ή «Σπηλιά Γκατζάνα».

Εντός του γηπέδου έχει ανεγερθεί τμηματικά βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής κλωστών και πλεκτών, αποτελούμενο από τρία ανεξάρτητα κτίρια και μικρότερες υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (φυλάκιο, στέγαστρα, κ.λπ.), με συνολική επιφάνεια κύριων χώρων 10.333 τ.μ. και βοηθητικών χώρων 133 τ.μ.

Ειδικότερα το Κτίριο Α αποτελείται κατά στάθμες:

-Στάθμη υπογείου με επιφάνεια 2.922 τ.μ.,

-Στάθμη ισογείου με επιφάνεια 3.062 τ.μ.

-Στάθμη Α’ ορόφου με επιφάνεια 2.629 τ.μ.

Αναφέρεται ότι στην στάθμη του ορόφου, είναι κατασκευασμένο τμήμα επιφάνειας 292,80 τ.μ.

Το Κτίριο Β περιλαμβάνει ισόγειο αποθηκευτικό χώρο επιφάνειας 1.120 τ.μ. Κάτω από τον χώρο αυτόν έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα μικρό υπόγειο τμήμα περίπου 50 τ.μ.

Το Κτίριο Γ περιλαμβάνει ισόγειο αποθηκευτικό χώρο επιφάνειας περίπου 600 τ.μ., μεταλλικής κατασκευής.
Στον περιβάλλοντα χώρο, που είναι περιφραγμένος και ασφαλτοστρωμένος, έχουν κατασκευαστεί διάφορα βοηθητικής χρήσης κτίσματα, όπως βιολογικός καθαρισμός, εγκατάσταση πυρόσβεσης, αποθήκες, θέσεις στάθμευσης καθώς και διάσπαρτα υπόστεγα.

Το 2004, έγιναν εργασίες επισκευής και ενίσχυσης λόγω του σεισμού του 1999 με επίκεντρο την Πάρνηθα.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, βασικό μειονέκτημα αποτελεί η πολεοδομική εκκρεμότητα ως προς τις δυνατότητες χρήσης, καθώς σήμερα με το υπάρχον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι αδύνατη η αξιοποίηση του ακινήτου.

Επομένως η τροποποίηση του Γ.Π.Σ. του Δήμου Αχαρνών προκειμένου να επιτραπούν χρήσεις συμβατές στη φύση του ακινήτου, αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την σύννομη εκμετάλλευση και χρήση του.

Ακόμη, έχει εξαντληθεί η επιτρεπόμενη κάλυψη του γηπέδου, ενώ υπάρχει υπόλοιπο δόμησης το οποίο υπομειώνεται κατά την επιφάνεια των αυθαίρετων κατασκευών. Επιπρόσθετα στο βιομηχανικό κτίριο Α, λόγω επισκευών, πιθανολογείται ανέφικτη τεχνικά και οικονομικά (υψηλό κόστος) η προσθήκη καθ’ ύψος ορόφου για την υλοποίηση του υπολοίπου δόμησης.

Η εταιρεία «Κλωστήρια-Πλεκτήρια Αθηνών» (με νυν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Δημήτριο Ηλ. Δοντά) έχει ιστορία έξι δεκαετιών καθώς ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1967. Ωστόσο, εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταματήσει τη βασική της δραστηριότητα και επικεντρώθηκε στη διάθεση των εγκαταστάσεών της προς μίσθωση.
Back to top button