ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έχασε 11 κιλά σε μόλις 2,5 ώρες, έσπασε κάθε ρεκόρ και μας δείχνει πως κατάφερε αυτό που άλλοι προσπαθούν για χρόνια

Ένας 69χρονος δρομέας από τη Ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν, υποστηρίζει ότι έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ταχύτερη απώλεια βάρους, καθώς φέρεται να έχασε περισσότερα από 11 κιλά σε έναν αγώνα 2,5 ωρών.

Ειδικότερα, ο Bahama Aigubov είχε ήδη δει το όνομά του στο Ρωσικό Βιβλίο των Ρεκόρ το 2019, όταν έχασε 9,3 κιλά μετά από έναν αγώνα πέντε ωρών, αλλά πρόσφατα κατάφερε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ, χάνοντας 11,1 κιλά σε 2,5 ώρες, σε έναν αγώνα 21 χιλιομέτρων στη Μαχατσκάλα.

Ο συνταξιούχος δεν μπορεί να αναγνωρίσει το ρεκόρ στα Ρεκόρ Γκίνες, καθώς το βιβλίο δεν αναγνωρίζει επιτεύγματα στη γρήγορη απώλεια βάρους, προκειμένου να μην ενθαρρύνει τους ανθρώπους να παίρνουν μέρος σε επικίνδυνα πειράματα.

«Σε αυτά τα τριάμισι χρόνια, πολλοί προσπάθησαν να ξεπεράσουν το ρεκόρ μου, τόσο Αμερικανοί, όσο και Ρώσοι. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. 25 άνθρωποι το δοκίμασαν, ακόμη και επίλεκτοι στρατιωτικοί, περισσότεροι από τους μισούς κατέληξαν στο νοσοκομείο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο 69χρονος δρομέας έχει χάσει μέχρι και 17 κιλά

Λόγω του ότι είναι πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο τζούντο, αλλά και την ελληνορωμαϊκή πάλη, ο 69χρονος είχε μεγάλη εμπειρία στην απώλεια βάρους για αγώνες και μάλιστα, περηφανεύεται πως στα νιάτα του μπορούσε να χάσει έως και 17 κιλά για αγώνες, αλλά από τότε γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Όπως επεσήμανε η διατροφολόγο Oksana Lysenko, μιλώντας στο site KP.ru, “11 κιλά σε δύο ώρες είναι στην πραγματικότητα η απομάκρυνση νερού από το σώμα. Φυσικά, είναι πολύ προετοιμασμένος για αυτό και ξέρει πώς να τρέξει, αλλά και έχει πίσω του προπόνηση και προετοιμασία. Ένας συνηθισμένος άνθρωπος που απλώς καθόταν στον καναπέ και αποφάσιζε να τρέξει μια τέτοια απόσταση χωρίς νερό, δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Μετά από λίγα μόλις χιλιόμετρα, θα λιποθυμούσε”.

 

Back to top button