COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Γιατί έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Ποιά γιατρός τον παρακολουθούσε στο Σωτηρία; Γιατί δεν του δόθηκαν από την αρχή μονοκλωνικά αντισώματα; Αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr

Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα, που επήλθε στις 3.10 ξημερώματα της Τρίτης στο νοσοκομείο «Σωτηρία», έχει προκαλέσει δικαιολογημένο σοκ στην κοινή γνώμη! Και αυτό γιατί, είτε συμφωνούσε είτε διαφωνούσε κάποιος μαζί του, ο Τράγκας από μόνος του ήταν μία δική του κατηγορία στα Ελληνικά media, στα οποία είχε έντονη δραστηριότητα τουλάχιστον για πέντε δεκαετίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του europost.gr, η δραματική περιπέτεια της υγείας του Γιώργου Τράγκα, που τελικά είχε άσχημη κατάληξη, ξεκίνησε από την αμφιταλάντευσή του σε σχέση με το θέμα του εμβολιασμού. Ο ίδιος είχε ιατρικές γνώσεις και πολλές φιλίες στον ιατρικό κόσμο, αλλά ήταν βαθύτατα προβληματισμένος ως προς το εμβόλιο, γιατί φοβόταν ότι θα έχει παρενέργειες στον οργανισμό του, κυρίως λόγω του σακχαρώδους διαβήτη, από τον οποίο έπασχε.

Ο Γιώργος Τράγκας, όντας ανεμβολίαστος, δεν είχε αλλάξει σε τίποτα το βαρύ πρόγραμμά του, κάνοντας τον τελευταίο καιρό περιοδείες σε όλη τη Ελλάδα, ως Πρόεδρος του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» και βλέποντας πολύ κόσμο, ενώ στα τέλη Οκτωβρίου είχε πραγματοποιήσει και ένα ταξίδι στη Νότιο Γαλλία, όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Τα πρώτα συμπτώματα, δηλαδή ρίγη, κόπωση και ελαφρύ πυρετό τα παρουσίασε 15 ημέρες πριν, Κυριακή βράδυ, νομίζοντας στην αρχή ότι πρόκειται για συνήθη ίωση του χειμώνα. Τελικά, την Δευτέρα το πρωί έκανε τα σχετικά τεστ, όπου βεβαιώθηκε ότι ασθενεί από Covid και ο οικογενειακός ιατρός, που τον παρακολουθούσε και τον είχε συμβουλέψει να εμβολιαστεί, μαζί με άλλους λοιμωξιολόγους- επιδημιολόγους συμφώνησαν μαζί του να παραμείνει στο σπίτι και να ακολουθήσει την σχετική αγωγή, με την σύζυγό του Μαρία Καρρά, η οποία νοσεί και αυτή από κορωνοϊό, αλλά πολύ ελαφρά. Τρείς ημέρες μετά ο Γιώργος Τράγκας παρουσίασε βαριά δύσπνοια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου μπήκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της καθηγήτριας Πνευμονολογίας Αντωνίας Κουτσούκου, για να του χορηγηθεί η υποστήριξη της αναπνοής μέσω του ειδικού μηχανήματος high flow το οποίο χορηγεί οξυγόνο υπό πίεση.

Μέχρι και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Γιώργος Τράγκας ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση και είχε πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον.

Γιατί δεν του χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα;

Το ερώτημα είναι γιατί δεν του χορηγήθηκαν μονοκλωνικά αντισώματα, από τις λίγες ποσότητες που υπάρχουν προς διάθεσιν στα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα από την αρχή, ώστε να μπορέσει να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού του που ήταν εξαιρετικά εξασθενημένος; Διότι από τη στιγμή που τα πράγματα χειροτέρεψαν ραγδαία, τα μονοκλωνικά αντισώματα ελάχιστα μπορούσαν να προσφέρουν!

Στα ερωτήματα περί της μη χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων οφείλουν να απαντήσουν οι θεράποντες ιατροί και η διοίκηση του νοσοκομείου «Σωτηρία». 

Back to top button