COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ψάρι από τα σούπερ μάρκετ – Βρέθηκε μικρόβιο

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ καπνιστή πέστροφα, καθώς αποδείχθηκε ότι περιέχει ακατάλληλους μικροοργανισμούς.

Μετά από καταγγελία που έγινε στον ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε από το Τμήμα Υγιεινής Τροφίμων της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του ΥΠΑΑΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε προϊόν της επιχείρησης «Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΣ Ο.Ε. ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ».

Διαβάστε επίσης: Συστάσεις από ΕΦΕΤ για τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά οξέα σε προϊόντα αρτοποιίας

ΕΦΕΤ: Αναλυτικά η ανακοίνωση

Μετά από αυτό η επιχείρηση ανακάλεσε προληπτικά τρία προϊόντα της ενώ εξέδωσε και ενημέρωση στην ιστοσελίδα της:

«Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου (φιλέτο)», με εμπορική ονομασία «frésco» και ημερομηνία παραγωγής από 23.01.2024 έως και 10.04.2024 (ημερομηνία λήξης από 22.05.2024 έως και 08.08.2024).

«Καπνιστή Μαριναρισμένη Πέστροφα Καρπενησίου (φιλέτο)», με εμπορική ονομασία «frésco» και ημερομηνία παραγωγής από 24.01.2024 έως και 09.04.2024 (ημερομηνία λήξης από 21.08.2024 έως και 05.11.2024).

«Καπνιστή Πέστροφα Καρπενησίου (ολόκληρη)», με εμπορική ονομασία «fresco» και ημερομηνία παραγωγής από 24.01.2024 έως και 28.03.2024 (ημερομηνία λήξης από 22.07.2024 έως και 24.09.2024).

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται ψάρι από τα σούπερ μάρκετ

Οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων – Ε.Φ.Ε.Τ. συστάθηκε το 1999. Είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ως μία δυναμικά αναπτυσσόμενη από πλευράς αρμοδιοτήτων και προδιαγραφών υπηρεσία, ο Ε.Φ.Ε.Τ. συνιστά τον κύριο φορέα ελέγχου τροφίμων στην Ελλάδα. Από την εγκατάστασή του στις 13 Ιανουαρίου 2000 έως σήμερα, καθόρισε τη στρατηγική της ανάπτυξής του, προχωρώντας σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θέτουν τις βάσεις ενός σύγχρονου οργανισμού, ικανού να ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. διεξάγει συστηματικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις τροφίμων και ελέγχει κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, καθώς και τα συστήματα διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων (σύστημα H.A.C.C.P.).

Back to top button