COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εφιαλτική η εξάπλωση του κορωναϊού! Αιγαίο και Θράκη οι μεγάλες πύλες εισόδου πιθανών κρουσμάτων! Πότε θα φτάσει και στην Ελλάδα?…

Ο εφιάλτης του Covi-19 απλώνεται πάνω από ολόκληρη την Ευρώπη. Ώρα με την ώρα τα κρούσματα του θανατηφόρου κορωνοϊού αυξάνονται, όπως αυξάνονται και οι θάνατοι.

Την ίδια ώρα η αγωνία για την εμφάνιση του πρώτου ή των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα κορυφώνεται. Όπως λένε όλοι, δεν είναι το εάν θα έρθει αλλά το πότε.

Το κυριότερο πρόβλημα εστιάζεται στις πύλες εισόδου της χώρας, δηλαδή σε Αιγαίο και Έβρο όπου υπάρχει ανεξέλεγκτος αριθμός παράνομων μεταναστών που μπαίνουν.

Με το Ιράν να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, και πολλοί εκ των λαθραίων μεταναστών να είναι από αυτή τη χώρα μοιραία τα ερωτήματα για το θα γίνει εάν εκδηλωθούν κρούσματα του κορωνοϊού σε κάποιο κέντρο αλλοδαπών στα νησιά καθίσταται και επιτακτικά και εφιαλτικά στις διαστάσεις τους.

Το σενάριο όπου ο ιός ξεφεύγει από την Ασία και εξαπλώνεται παντού γίνεται πραγματικό.

Στις ΗΠΑ το ομοσπονδιακό κέντρο για τον έλεγχο των επιδημιών (CDC) καλεί τους πολίτες να προετοιμάζονται για το χειρότερο.

«Δεν είναι τόσο πολύ το εάν θα συμβεί σε αυτή την χώρα, αλλά το πότε» σημείωσε η Δρ. Nancy Messonier διευθύντρια του τμήματος για τις ασθένειες του αναπνευστικού του CDC.

Η ίδια πρόσθεσε πως οι επίσημοι φορείς στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν εάν η εξάπλωση του ιού θα είναι σφοδρή ή ήπια, αλλά οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι έτοιμοι για μια σοβαρή αναστάτωση στην καθημερινή ζωή τους.

«Αυτό που ζητάμε από το αμερικανικό κοινό είναι να προετοιμάζονται με την προοπτική αυτό να καταλήξει άσχημα», πρόσθεσε.

Στην Ευρώπη τα κρούσματα αρχίζουν και λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις.

Στην Ιταλία οι νεκροί από τον κορωνοϊό έχουν φτάσει πλέον του έντεκα, μετά την ανακοίνωση ότι μια ηλικιωμένη πέθανε στην περιφέρεια Βενετο.

Νωρίτερα σήμερα κατέληξαν άλλοι τρεις ασθενείς άνω των ογδόντα ετών στην Λομβαρδία.

Παράλληλα, τρία νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Σικελία της Κάτω Ιταλίας, δυο στην κεντρική περιοχή της Τοσκάνης και ένα στην Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Όλα αυτά την ώρα που οι ελληνικές «αρχές» έλεγαν πως δεν υπήρχε ανάγκη καραντίνας για τους μαθητές των σχολείων που βρίσκονταν στην Ιταλία καθώς δεν βρίσκονταν στις «πληγείσες περιοχές» του βορρά!

Όλη η Ιταλία θυμίζει τώρα μια πληγείσα περιοχή, παρ΄ όλα αυτά ουδείς ενδιαφέρεται, για να διαπιστώσει την κατάσταση των μαθητών.

Στην Γαλλία επιβεβαιώθηκαν δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το νούμερο δύο του υπουργείου Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας πως η κατάσταση της υγείας των ασθενών δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Πρόκειται για μια «νεαρή Κινέζα που επέστρεψε από την Κίνα την 7η Φεβρουαρίου, η οποία νοσηλεύεται στο Παρίσι» για «παρακολούθηση» και που «πηγαίνει πολύ καλά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Η νεαρή γυναίκα είχε βγει αρνητική στον νέο κορωνοϊό, όμως έφερε “ενδείξεις ίασης”», εξήγησε ο ίδιος.

Το 14ο κρούσμα είναι «ένας Γάλλος που επέστρεψε από ένα ταξίδι Λομβαρδία και που νοσηλεύεται στο Οβέρζ Ρον Αλπ», μια περιοχή που γειτνιάζει με την Ιταλία, συμπλήρωσε ο Σαλμόν.

Με τις ανακοινώσεις αυτές, αυξήθηκε σε 14 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία. Τα νέα κρούσματα προστίθενται στους 11 ασθενείς που ανέρρωσαν και πήραν εξιτήριο και σε έναν Κινέζο, ηλικίας 80 ετών, που απεβίωσε στα μέσα Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Back to top button