COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγκλημα στο Κορωπί: «Έχω ευθύνη για όσα έγιναν…» – Αποκαλύψεις σοκ από τον άνδρα -‘μήλον της έριδος’- ανάμεσα στις δυο γυναίκες

Το δικό του μερίδιο ευθύνης ανέλαβε ο 44χρονος πρώην σύζυγος της 35χρονης Θεοδώρας Παπασπαλά, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2016 μέσα στο σπίτι της στο Κορωπί από την ερωτική του σύντροφο στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Πρωτόδικα η ερωμένη του 44χρόνου και μητέρα δύο παιδιών έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του.

«Δεν πέρναγα καλά με τη Νικολέτα, το μόνο στήριγμά μου ήταν η Θεοδώρα. Το μόνο άτομο που με αγάπησε. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που άφησα την γυναίκα μου και γύρναγα…» ανέφερε ο μάρτυρας στη κατάθεση του.

«Εγώ φταίω που δεν ξεκαθάριζα τη θέση μου. Δεν έκανα τίποτα για αυτό γίνανε όλα αυτά. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα γι’ αυτό το λόγο είμαστε σήμερα εδώ. Μια γυναίκα στο χώμα και η άλλη σε αυτή θέση» τόνισε ο μάρτυρας.

Παράλληλα, «έδειξε» και προς το μέρος του πατέρα της κατηγορουμένης. «Ο πατέρας της δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για εκείνη. Εμένα περιμένει να της δώσω 50 ευρώ μέσα στη φυλακή. Αν έφτασε η Νικολέτα σε αυτό το σημείο είναι από τον πατέρα της και από εμένα. Αν τα έχω καλά με τη Νικολέτα μέχρι σήμερα είναι για τα παιδάκια που έχουμε…» περιέγραψε.

«Εύχομαι να μην βρεθεί κανένας στη θέση μου. Κρίμα η Θεοδώρα. Μέχρι να γνωρίσω την κατηγορουμένη όλα ήταν πολύ καλά στο γάμο μου μαζί της. Ήμασταν μια χαρά, εγώ βέβαια δεν ήμουν και άγιο παιδί …γύρναγα. Και πριν γνωρίσω την κατηγορουμένη …Μη λέμε και ψέματα» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας : «Εγώ είχα μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα. Όμως και με την κατηγορουμένη τσακωνόμασταν, γιατί εγώ δεν έφευγα από την γυναίκα μου να μείνω μαζί της. Όταν ήμουν σε διάσταση με την Θεοδώρα οι δυο γυναίκες βρέθηκαν μέσα στο συνεργείο μου και χτυπήθηκαν. Τσακωθήκανε και οι δυο μέσα στο μαγαζί. Η κατηγορουμένη έχει έρθει για να της δώσω χρήματα για τα παιδιά μας. Ντρέπομαι να σα πω τι έλεγαν…».

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε μια ζωή….

Μάρτυρας: Η Θεοδώρα έλεγε π@@@@ την κατηγορουμένη και ότι της διέλυσε το σπίτι. Η άλλη της έλεγε φύγε από εδώ. Η Νικολέτα δεν ήθελε η Θεοδώρα να έρχεται στο μαγαζί μου….

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του προέδρου ο 44χρονος ανέφερε:. «Η Θεοδώρα δεν ήθελε να χωρίσουμε. Η Νικολέτα δεν ήθελε να φύγω από εκείνη. Και γινότανε χαμός». Σε άλλο, δε, σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε: «Η Θεοδώρα με αγαπούσε πολύ, όλα μου τα είχε συγχωρέσει. Τώρα αν έκανα εγώ βλακεία και διέλυσα τα σπίτια τι να πω; Ήταν πολύ καλή κοπέλα…».

Μας απειλούσε η κατηγορούμενη
Σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις της κατηγορουμένης έξω από το σπίτι του θύματος, οι οποίες αναφέρονται στη δικογραφία, ο μάρτυρας είπε πως σκοπός της νεαρής γυναίκας ήταν να βρει τον ίδιο και «όχι να τσακωθεί με την Θεοδώρα».

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη σας δημιουργούσε προβλήματα;

Μάρτυρας: Ναι μας απειλούσε, το έχω πει.

Πρόεδρος: Πότε ηρέμησαν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Τον Αύγουστο του 2015 όταν εγώ πήγα να μείνω με τη Νικολέτα. Μέχρι που έγινε αυτό που έγινε.

”Ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα”
Στο τι συνέβη πριν το έγκλημα, αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάθεση του, ο 44χρόνος « Εκείνη την ημέρα ήρθε η Νικολέτα στο συνεργείο, της είπα να φύγει και να πάει σπίτι. Κατευθύνθηκε προς το σπίτι που έμεινε η Θεοδώρα από εκεί θα πήγαινε στο σπίτι της. …Μετά από πέντε με δέκα λεπτά με πήρε ο γιος μου και μου είπε έλα στο σπίτι σκοτώνονται. Έτρεξα. Έφτασα στο σπίτι. Βλέπω την Θεοδώρα στα γόνατα και τη Νικολέτα να την κρατάνε τα παιδιά μου. Πλάκωσα την κατηγορουμένη στα σκαμπίλια. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Ότι είχε μαχαίρι.. Εγώ ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα. Η Νικολέτα έφυγε και εγώ πήρα και μια πέτρα για να της πετάξω. Έβαλε αμέσως την Θεοδώρα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Ελάτε στη θέση μου εκείνη την ημέρα. Η Θεοδώρα δεν ήταν κοπέλα του καβγά. Η Νικολέτα ήταν τσαμπουκαλού…».

Πρόεδρος: Τι ζητούσε η κατηγορουμένη από το θύμα;

Μάρτυρας: Νόμιζε ότι εγώ θα γυρνούσα πίσω στη Θεοδώρα. Ζητούσε να μην με ενοχλούσε η Θεοδώρα. …Διέλυσα δυο σπίτια…

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε για αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν έκανα για αυτό έγιναν όλα αυτά…

Πρόεδρος: Αυτό το μαχαίρι για το ξεκοκάλισμα που είχε η κατηγορουμένη, γνωρίζετε τι το ήθελε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα για αυτό το μαχαίρι… Έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ντρέπομαι που είμαι εδώ. Πάω να σκάσω. Η μια στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Δεν ήθελα να έρθω στη δίκη…

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε ένας άνθρωπος …Εσείς θα έπρεπε να είστε από τους πρώτους εδώ…

Μάρτυρας: Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Τα παιδιά είναι όλα χάλια.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κατηγορουμένη για το πώς έγιναν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Όχι, δεν την ρώτησα.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε για δικό σας φταίξιμο. Προσδιορίστε το…

Μάρτυρας: Έπρεπε να πω τέλος στη Θεοδώρα. Να πάρω τη Νικολέτα και να φύγουμε. Αν το έκανα μπορεί να μην φτάναμε εδώ…

”Η Θεοδώρα ήταν η μόνη που με αγαπούσε”
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της ο 44χρονος επανέλαβε ότι έκανε μεγάλο λάθος που άφησε τη γυναίκα του και γύρναγε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η Θεοδώρα ήταν η μόνη που με αγαπούσε. Όπου και αν ήμουν αν την έπαιρνα τηλέφωνο θα έτρεχε σφαίρα», προσέθεσε.

Εισαγγελέας: Ναι αλλά εκεί που γυρνούσατε αποκτήσατε και δυο ακόμη τέκνα….

Μάρτυρας: Ναι το ξέρω. Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά….

Πολιτική αγωγή: Γιατί η κατηγορουμένη έφτασε σε αυτό το σημείο;

Μάρτυρας: Δεν άντεχα άλλο με τη Θεοδώρα, γιατί είναι πιεστική, δεν είχε ένα στήριγμα. Ήταν παρατημένη από εμένα από τον πατέρα της και με δυο παιδιά στην αγκαλιά. Δεν υπήρχε άνθρωπος να την βοηθήσει. Την έβλεπα ότι δεν ήταν καλά.

Πολιτική Αγωγή: Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι η Θεοδώρα δεν ήθελε επανασύνδεση μαζί σας;

Μάρτυρας: Είναι μεγάλο ψέμα. Ήθελε να τα βρούμε..

Πολιτική Αγωγή: Και τότε γιατί έβγαζε διαζύγιο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν το ξέρω

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε γείτονας του θύματος, ο οποίος είδε όπως είπε τις δυο γυναίκες να «τσακώνονται» στη αυλή του σπιτιού της άτυχης Θεοδώρας Πασπαλά.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δεν είδε το μαχαίρι στο σημείο του εγκλήματος ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας ανέφερε με επιφύλαξε ότι άκουσε και τις δυο γυναίκες να βρίζουν η μια την άλλη.

Back to top button