COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους-Ο πατέρας της άτυχης Κυριακής ξεσπά: Θανατική ποινή στο απόβρασμα

«Βγείτε να βοηθήσετε, ρε παιδιά. Έχει πεθάνει ένα κοριτσάκι, ένας άγγελος. Φέρτε την πίσω, μπορείτε;». Συγκλονίζει ο πατέρας της 28χρονης, την οποία δολοφόνησε με μαχαίρι ο 39χρονος πρώην σύντροφός της έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.

«Εσείς οι δημοσιογράφοι μπορείτε να φέρετε τη θανατική ποινή. Αυτό, τίποτε άλλο. Να καθαρίσει ο τόπος. Να φέρετε τη θανατική ποινή. Κάντε τα ρεπορτάζ σας και φέρτε τη θανατική ποινή σε αυτά τα αποβράσματα. Σε αυτά τα καθίκια. Δεν τα φέρνετε εσείς και θα μας αναγκάζετε εμάς τους πατεράδες, για να μπούμε κι εμείς φυλακή. Θα πρέπει να γίνει το κακό. Βγείτε να βοηθήσετε, ρε παιδιά. Κατόπιν εορτής που έχει πεθάνει ένα κοριτσάκι, ένας άγγελος. Φέρτε την πίσω, μπορείτε;», είπε αρχικά ο πατέρας της 28χρονης.

 

 

«Αυτός θα τη σκότωνε ούτως ή άλλως. Θα την παρακολουθούσε κι όταν πήγαινε στο σπίτι της, θα ερχόταν και θα τη σκότωνε. Το είχε κανονισμένο, σχεδιασμένο. Είναι φόνος εκ προ μελέτης», είπε ακόμη.

«Τώρα χωρίσανε, τώρα έχουν δύο μήνες που χωρίσανε», είπε στη συνέχεια, για να συνεχίσει εκτιμώντας πως «σίγουρα την παρακολουθούσε» αυτό το διάστημα.

Σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Περί τις 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το αστυνομικό τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχτηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».

Ο δράστης πετάχτηκε μπροστά μας, δεν πρόλαβα να αντιδράσω, λέει ο φίλος της 28χρονης

Μάρτυρας της τραγικής ιστορίας ο φίλος της άτυχης γυναίκας, που τη συνόδευσε χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα, από όπου ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι της με περιπολικό, γιατί φοβόταν τον 39χρονο, τον οποίο μάλιστα έχει εντοπίσει να την παρακολουθεί

«Δεν είχα αντιληφθεί πώς βρισκόταν έξω από το τμήμα (ο δράστης). Ξαφνικά τον είδα που πετάχτηκε μπροστά μας, τα έχασα, δεν πρόλαβα να αντιδράσω».

Αυτά φέρεται να κατέθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φίλος της 28χρονης κοπέλας που χθες το βράδυ τη συνόδευσε στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Ο νεαρός στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς υποστήριξε πως η άγρια δολοφονία συνέβη τη στιγμή που η 28χρονη είχε καλέσει το «100».

Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων με ερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθεί υπόψιν και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για τις ενέργειες των αστυνομικών.

Back to top button