COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έγκλημα Τεμπών: “Κεραυνοί” Μαρίας Καρυστιανού – «Φθηνή δικαιολογία για καριέρα» το “να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας”»

Με ιδιαίτερα οξύ ύφος σχολίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιανού, φημολογία που την φέρνει να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και να ακολουθήσει πολιτική καριέρα.

Έγκλημα Τεμπών: Αν και η ίδια έχει διαψεύσει πολλάκις τις φήμες αυτές, εντούτοις φαίνεται ότι επιμένουν να επανεμφανίζονται, οπότε, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μιλώντας εκ μέρους και του Παύλου Ασλανίδη, η Μ. Καρυστιανού διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας, μάλιστα, ότι «η θέση “να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας”, δε μας εκφράζει καθόλου. Απεναντίας το θεωρούμε φθηνή δικαιολογία για καριέρα».

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τεμπών: Ο 2χρονος γιος της Αθηνάς Κατσάρα στέλνει δώρο το μπαλόνι του στη μαμά του που είναι στον ουρανό – Βίντεο που “τσακίζει” καρδιές

Προσέθεσε, επίσης, ότι «θα φέρουμε την κάθαρση, όπως ξεκινήσαμε , ως πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Οι φωνές 1.350.000 πολιτών ήχησαν πολύ δυνατά στις Βρυξελλες. Όταν τόσοι άνθρωποι απευθύνονται σε Δημοκρατικούς Θεσμούς, ακούγονται. Η εξυγίανση έχει ήδη αρχίσει».

Έγκλημα Τεμπών: “Κεραυνοί” Μαρίας Καρυστιανού – «Φθηνή δικαιολογία για καριέρα» το “να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας”»

«Επειδή βλέπουμε και μας καταλογίζονται πολλά…

Δεν ανεχόμαστε καμία πολιτική εκμετάλλευση πια.

Επίσης, η θέση «να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας» , δε μας εκφράζει καθόλου. Απεναντίας το θεωρούμε φθηνή δικαιολογία για καριέρα…

Μια τέτοια θέση δε δικαιώνει τον αγώνα μας. Ειδικά τώρα, που το απόστημα της διαφθοράς γίνεται για μας αντιληπτό στο βάθος του, μας τοποθετεί απέναντι και μας τροφοδοτεί με πείσμα για τον αγώνα μας.

Θα φέρουμε την κάθαρση, όπως ξεκινήσαμε , ως πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Οι φωνές 1.350.000 πολιτών ήχησαν πολύ δυνατά στις Βρυξελλες.

Όταν τόσοι άνθρωποι απευθύνονται σε Δημοκρατικούς Θεσμούς, ακούγονται. Η εξυγίανση έχει ήδη αρχίσει…

Μαρία Καρυστιανού // Παύλος Ασλανίδης»

Έγκλημα Τεμπών – Νίκος Πλακιάς: «Μην δίνετε τη δύναμη στους δολοφόνους! Στις εκλογές θα μας αποδείξετε την αγάπη σας;» – Ξέσπασε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών, που σκοτώθηκαν στα Τέμπη, ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν περίμενε ο Κώστας Αχ. Καραμανλή να παραστεί στη συγκέντρωση των συγγενών των θυμάτων.

Έγκλημα Τεμπών – Νίκος Πλακιάς: «Από τη στιγμή που προκάλεσε τις οικογένειές μας, αναφέρθηκε στα παιδιά μας, ανέφερε ότι είναι έτοιμος να καθίσει απέναντί μας, εγώ έκανα μια έκκληση να έρθει, να μιλήσουμε και να τον ακούσουμε.

Ο άνθρωπος προτίμησε και πήγε ένα 2ημερο στη Μαγνησία, περάσανε και ένα ωραίο Σαββατοκύριακο με τις οικογένειές τους και εμείς πήγαμε στο νεκροταφείο στα κορίτσια μας», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τεμπών: «Συνένοχος όποιος χειροκρότησε τον Καραμανλή» – Ξέσπασε η μητέρα της Κλαούντια Λάτα

Σχετικά με τη συλλογή δειγμάτων από τα χώματα, ο Νίκος Πλακιάς είπε:

«Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς (σ.σ. η καθυστέρηση), το ζούμε από πέρυσι. Φωνάζουμε, δίνουμε στοιχεία. Δεν έχουμε συναισθήματα πλέον. (…) Περνούσαμε από τα βαγόνια που ήταν τα παιδιά μας και βλέπαμε πράγματα παρατημένα, τρέμαμε.

Και μετά από 14 μήνες πάμε πάλι πού; Στα μπάζα που τα είχαν πεταμένα, να βρούμε τι; Τα σίδερα; Υπάρχουν σίδερα, λαμαρίνες. Μετά από 14 μήνες.

Εγώ δεν σας λέω αυτή τη στιγμή, σας λέω για το Κουλούρι. Αυτά τα βαγόνια δε μας αφήσαν, όχι εμάς, να πάνε οι πραγματογνώμονες. Να πάνε οι ειδικοί να συλλέξουν στοιχεία. Τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν πως όσο μας κάνουν έτσι μας θυμώνουν; Δεν πρόκειται να ησυχάσουμε».

«Δικαίωση είναι να κλείσουμε τώρα και να πάω σπίτι να δω τα παιδιά μου, αυτή είναι η δικαίωση για εμένα. Το τέλος θα το πούμε εμείς οι συγγενείς και κανένας άλλος.

Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε και να πάμε να θρηνήσουμε τα παιδιά μας, όλα τα υπόλοιπα να τα ξεχάσουν», συνέχισε.

Έγκλημα Τεμπών – Νίκος Πλακιάς: «Μην δίνετε τη δύναμη στους δολοφόνους»

«Τα φωνάζουμε, τα λέμε! Μας αντιμετωπίζουν σαν να τα έχουμε χαμένα, ως αυτοί που έχασαν τα παιδιά τους. Εγώ τα παιδιά μου τα έχασα, ο πόνος δικός μου θα είναι. Εμένα το σπίτι μου άδειασε», πρόσθεσε.

«Στις εκλογές που έρχονται θα μας αποδείξετε την αγάπη σας; Τα Τέμπη δεν έχουν χρώμα! Το φωνάζω από την αρχή. Πρέπει επιτέλους να σηκωθεί η νεολαία, εσείς, να πάτε να ψηφίσετε. Μην δίνετε τη δύναμη στους δολοφόνους. Αυτή η κυβέρνηση καλώς ή κακώς είναι υπαίτια. Οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Όσοι μπλέκονται είναι απέναντί μας. Έχει τη δύναμη ο ελληνικός λαός να μας βοηθήσει;» επισήμανε.

Τερεζάκης: «Στην Hellenic Train πρέπει να αποτανθούν οι ερωτήσεις περί εύφλεκτων υλών»

Στην εκπομπή προβλήθηκε η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ και στο δημοσίευμα του «Βήματος» για τους μονταρισμένους διαλόγους που διέρρευσαν.

«Η εισαγγελική λειτουργός με εντολή του κύριου ανακριτή ήρθανε την Τρίτη το πρωί στα κεντρικά κτίρια στην Καρόλου και ζητήσανε να εκτελέσουμε την εντολή του κύριου ανακριτή που ήταν να πάρουν τους πρωτότυπους δίσκους από τους δύο server που έχουν τα ηχητικά (…) Τα είχαν πάρει ήδη φόρες, τώρα γιατί ο ανακριτής ήθελε και τρίτη, αυτό έγκειται στην διακριτική του ευχέρεια. Είναι ένα ενδεχόμενο να θέλει να συγκρίνει τα προηγούμενα με το υλικό αυτό που είναι στον σκληρό δίσκο (…) », ανέφερε αρχικά.

Ερωτώμενος για το δημοσίευμα του «Βήματος», απάντησε πως στις 13 Μαρτίου του 2023, το Σωματείο Εργαζομένων του ΟΣΕ έκανε επίσημη καταγγελία και προσφυγή στην Εισαγγελία τότε για να διερευνηθούν αυτές οι διαρροές που είχαν γίνει. Μέχρι και σήμερα όμως δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ. Τερεζάκης.

«Επομένως εάν οποιοδήποτε έντυπο μέσο η ΜΜΕ έχει κάποια άλλη πληροφόρηση, ας αναφερθεί στον εισαγγελέα», επισήμανε, δηλώνοντας πως αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του κάτι που αφορούσε τον ΟΣΕ θα ήταν ο πρώτος που θα πήγαινε στον Εισαγγελέα.

«Εμείς παραδώσαμε το υλικό όπως ήταν. Δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για το βράδυ της τραγωδίας, ο Παναγιώτης Τερεζάκης δήλωσε ότι γύρω στις 23:30 αναχώρησε με υπηρεσιακό όχημα με τον πρόεδρο κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες για τον τόπο του δυστυχήματος.

«Με προφορικές επικοινωνίες»

Ερωτηθείς γιατί ο ΟΣΕ δεν παρέδωσε το υλικό την επομένη του δυστυχήματος αλλά με κάποιες μέρες καθυστέρηση απάντησε: «Θα τα δίναμε στις 2 του μηνός, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Τροχαίας ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία. Αυτά όλα έγιναν με προφορικές επικοινωνίες».

«Να ξέρετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις τα αρχεία που φτιάχνονται είναι τέτοιας μορφής που οποιαδήποτε επέμβαση γράφεται. Και ο πιο αδαής στους υπολογιστές, ένα τέτοιο αρχείο μπορεί να καταλάβει αμέσως εάν έχει πειραχτεί ή όχι», συνέχισε.

Σχετικά με τις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων ότι απομακρύνθηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία ο κ. Τερεζάκης σημείωσε:

«Η απομάκρυνση των βαγονιών και η έρευνα συντριμμιών ήταν διαδικαστικό θέμα που χειρίστηκε η Hellenic Train γιατί αυτή κινεί τους συρμούς (…) Αυτή είναι η υπεύθυνη για τα εμπορεύματα, άρα εκεί πρέπει να αποτανθούν οι οποιεσδήποτε ερωτήσεις περί εύφλεκτων υλών και λοιπά, η Hellenic Train πρέπει να τα απαντήσει αυτά τα ερωτήματα».

Έγκλημα Τεμπών – Νίκος Πλακιάς: «Πείτε του κυρίου να ετοιμάζει τη βαλιτσούλα του»

«Πείτε του κυρίου να ετοιμάζει τη βαλιτσούλα του, παντοφλίτσες, πιτζαμούλες» είπε ο Νίκος Πλακιάς.

«Δικαίωση είναι να κλείσουμε τώρα και να πάω σπίτι να δω τα παιδιά μου, αυτή είναι η δικαίωση για εμένα. Το τέλος θα το πούμε εμείς οι συγγενείς και κανένας άλλος. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν θα μπορέσουμε να ησυχάσουμε και να πάμε να θρηνήσουμε τα παιδιά μας, όλα τα υπόλοιπα να τα ξεχάσουν. Άνθρωποι όπως αυτός που δείξατε, μας θυμώνουν χειρότερα» ανέφερε.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο!

Back to top button