COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες Αποκάλυψης στη Μαριούπολη: Πάνω από 20.000 οι άμαχοι νεκροί! Οι Ρώσοι καίνε θύματα σε κινητά κρεματόρια!

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης στην Ουκρανία, Βαντίμ Μποϊτσένκο, δήλωσε στο πρακτορείο AP ότι έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 10.000 άμαχοι, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες.

Σύμφωνα με τον Μποϊτσένκο, ο αριθμός αυτός μπορεί να φθάσει και τις 20.000, καθώς οι Ρώσοι κατακτητές συνεχίζουν τις επιθέσεις στην πόλη και αφήνουν τις σορούς ως «χαλί στους δρόμους».

Πράγματι, μιλώντας στο CNN, ο διοικητής του Ντονέτσκ ανέφερε ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έως και 22.000 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μαριούπολη.

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη καθιστά δύσκολο να σχολιάσουμε τον αριθμό των θυμάτων, η πόλη είναι υπό πολιορκία και αποκλεισμένη. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για 20.000 με 22.000 νεκρούς», δήλωσε στο CNN ο Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντόνετσκ.

O δήμαρχος κατηγόρησε τους Ρώσους ότι για αρκετές εβδομάδες εμποδίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται να φθάσει ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη, για να αποκρύψουν εν μέρει τις δολοφονίες που διαπράττουν.

Ο Μποϊτσένκο αποκάλυψε νέες λεπτομέρειες σε σχέση με τις δηλώσεις αξιωματούχων, ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φέρει στη Μαριούπολη κινητά κρεματόρια για να αφανίσουν τα θύματα του αποκλεισμού που έχουν επιβάλει στην πόλη.

Ο ίδιος είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις μετέφεραν πολλές σορούς σ’ ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, όπου υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι και ψυγεία.

Παραμένουν 120.000 άνθρωποι στη Μαριούπολη
«Έφθασαν κινητά κρεματόρια με τη μορφή φορτηγών: τα ανοίγεις και μέσα υπάρχει ένας σωλήνας όπου καίνε αυτές τις σορούς» δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι στη Μαριούπολη παραμένουν 120.000 κάτοικοι, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως τρόφιμα, νερό, θέρμανση και επικοινωνίες.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί παίρνουν τα διαβατήρια από τους Ουκρανούς πολίτες και στη συνέχεια τους στέλνουν σε στρατόπεδα «φιλτραρίσματος», που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Ρώσων αυτονομιστών. Εν συνεχεία, τους στέλνουν σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Δεκάδες χιλιάδες έχουν μεταφερθεί σε ρωσικά εδάφη
Ο Μποϊτσένκο δήλωσε ότι για τα άτομα που δεν έχουν περάσει το «φιλτράρισμα» έχουν δημιουργηθεί πρόχειρες φυλακές και τουλάχιστον 33.000 έχουν μεταφερθεί στη Ρωσία ή στα εδάφη που ελέγχουν οι αυτονομιστές.

Όπως έχει μεταδώσει το Ukrinform, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν μετατρέψει τη Μαριούπολη σε ένα απέραντο χώρο ερειπίων, οι κάτοικοι από την πείνα λιποθυμούν στους δρόμους, ενώ από τους βομβαρδισμούς θάβονται ζωντανοί μέσα στα καταφύγια.

Ποντόλιακ: Αν η Ρωσία μισεί κάτι περισσότερο από την Ουκρανία είναι η Μαριούπολη
Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σε αναρτήσεις του στα social media ανέφερε:

«Αν το Κρεμλίνο μισεί κάτι περισσότερο από την Ουκρανία, πρέπει να είναι η λέξη Μαριούπολη. Για περισσότερο από 1,5 μήνα οι υπερασπιστές μας προστατεύουν την πόλη από τα ρωσικά στρατεύματα, τα οποία είναι υπερδεκαπλάσια. Πολεμούν κάτω από τις βόμβες για κάθε μέτρο της πόλης. Κάνουν τη Ρωσία να πληρώσει ένα υπερβολικό τίμημα.

»Οι στρατιώτες μας παραμένουν αποκλεισμένοι και έχουν προβλήματα με τις προμήθειες. Η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας γνωρίζει αυτό το πρόβλημα, παρακολουθεί την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο.

»Ο πρόεδρος Ζελένσκι και ο αρχηγός του Επιτελείου Στρατού της Ουκρανίας κάνουν ό,τι είναι δυνατό και αδύνατο για να βρουν μια λύση και να βοηθήσουν τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τα σχέδια ή τις ενέργειές μας για να μην ενημερώσουμε τον εχθρό. Σας ζητάμε να το καταλάβετε».

Back to top button