COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εικόνες φρίκης! Γκέτο εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών το Κέντρο της Αθήνας με κλοπές και καταστροφές περιουσιών- «Κάνουν εμπόριο και χρήση ναρκωτικών μπροστά στα παιδιά μας!», λένε απεγνωσμένοι οι κάτοικοι! (Φωτο)


Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στα Σεπόλια καταγγέλλει ένας από τους κατοίκους της περιοχής που τους τελευταίους μήνες έχει μετατραπεί σε «γκέτο» εμπόρων ναρκωτικών και τοξικομανών. Οι πολίτες παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους σε αστυνομικές αρχές και τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει δράση, εξακολουθούν να παραμένουν αβοήθητοι και να έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με την εγκληματικότητα και την εξαθλίωση.

Εμπόριο και χρήση ουσιών μπροστά στα μάτια των κατοίκων και των ανήλικων παιδιών τους, εγκληματικότητα στο ναδίρ με κλοπές και καταστροφές περιουσιών μαστίζουν τις γειτονιές στα Σεπόλια που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και παραβατικότητας. Όλα αυτά μια «ανάσα» από την «ανανεωμένη» πλατεία Ομονοίας και τον περίφημο «Μεγάλο Περίπατο» για τα οποία ο Δήμος Αθηναίων πανηγυρίζει και προβάλλει ως μεγαλειώδη έργα. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι «καθάρισε» την Ομόνοια, ενώ στην πραγματικότητα έχει αναγκάσει τις πιάτσες ναρκωτικών να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές, χωρίς να έχει φροντίσει να δώσει καμία ουσιαστική λύση. Αντιθέτως καταδικάζει τους κατοίκους άλλων περιοχών να επωμιστούν το «βάρος» των δυστυχισμένων ανθρώπων που καταφεύγουν σε βία και εγκληματικότητα για να πάρουν την δόση τους από τους εμπόρους ναρκωτικών οι οποίοι μετακινούνται μαζί τους.

«Ο Δήμος Αθηναίων μας έκανε άντρο εγκληματικότητας. Έδιωξε από το Κέντρο τους παραβατικούς για τους τουρίστες και τους έφερε στα Σεπόλια χωρίς καμία βοήθεια.
Γέμισαν οι γειτονιές μας από τοξικο-εξαρτημένους αρρώστους ανθρώπους. Εμπόριο ναρκωτικών, λαθραία, κλοπές, ληστείες, καταστροφείς αυτοκινήτων, σπιτιών.. Χάος στις γειτονιές» αναφέρει ο καταγγέλλων.

Tην Τετάρτη 19 Μαΐου οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποιήσαν συγκέντρωση στην πλατεία Λαού και από τότε κάθε απόγευμα περιπολούν το σημείο. Τώρα οι παραβατικοί και οι τοξικο-εξαρτημένοι συγκεντρώνονται 150 μέτρα πιο κει, στη συμβολή των οδών Σεπολίων και Αταλάντης, αλλά και κατά μήκος των γραμμών του τρένου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπου συνεχίζεται το εμπόριο και η χρήση ναρκωτικών. Σύμφωνα με όσα αναφέρει κάτοικος της περιοχής, ο Δήμος λαμβάνει διαρκώς τις εκκλήσεις τους όμως έως τώρα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Εξαφανισμένη η Αστυνομία

Αμέτοχη ωστόσο στέκεται και η Αστυνομία: «Η αστυνομία είναι εξαφανισμένη. Στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Σεπολίων Αταλάντης, Ξανθίππης Χαρώνδου, Μιλήτου η κατάσταση είναι δραματική. Μας σπάνε αμάξια, κλέβουν τσάντες και χρυσαφικά. Οι γραμμές του τραίνου γεμάτες παράγκες. Η πλατεία Σεπολίων έχει γίνει κέντρο στέγασης δεκάδων τοξικομανών μέρα νύχτα. Βλέπουμε να γίνεται εμπόριο και χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια των παιδιών μας. Βοηθήστε μας! Αναγκαζόμαστε να κάνουμε περιπολίες μόνοι μας» λέει απελπισμένος κάτοικος του οποίου έχουν σπάσει δύο φορές τα τζάμια του αυτοκινήτου του με σκοπό να τον κλέψουν.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι το πρωί της Τετάρτης, κάτοικοι της πολυκατοικίας όπου διαμένει απευθύνθηκαν στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα με τον Διοικητή να τους απαντάει ότι η κατάσταση είναι γνωστή και ότι πρέπει να δουν την… ανθρώπινη πλευρά του θέματος (!) καθώς πρόκειται για άρρωστους ανθρώπους. Απηυδισμένοι οι κάτοικοι, έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας και φωτογραφικό υλικό στον Δήμο και στα Υπουργεία όμως λαμβάνουν ως απάντηση εκκωφαντική σιωπή.

Η κατάσταση αυτή διαδραματίζεται ενώ τον τελευταίο χρόνο, σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να πραγματοποιούν ελέγχους νυχθημερόν για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας. Ωστόσο σε αυτές τις περιοχές οι κάτοικοι δεν αναμένουν να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφού ανέκαθεν τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους όταν πέσει το φως του ηλίου.

Back to top button