COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Εικόνες σοκ και απίστευτες καταγγελίες για λεωφορεία-σαράβαλα στους δρόμους της Αττικής! (Βίντεο)


Σοκάρουν οι καταγγελίες πολιτών για την κατάσταση των λεωφορείων στην Αττική, ενώ οι αποκαλύψεις για τα «χάλια» του ΟΣΕ, έπειτα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν έχουν τέλος.

Μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο φως της δημοσιότητας έρχονται ολοένα και περισσότερες καταγγελίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους.

Σκισμένα καθίσματα, σπασμένες πόρτες, καθρέφτες που έχουν κολληθεί με ταινία και λεωφορεία που καταρρέουν στην μέση του δρόμου είναι μερικά από τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το επιβατικό κοινό όσο και οι οδηγοί των λεωφορείων που κινούνται στους δρόμους της Αττικής.

«Είναι όλα διαλυμένα, προσέχουμε εμείς, προσέχουν και οι οδηγοί αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι», λέει επιβάτης στην κάμερα του OPEN, με έναν άλλο να συμπληρώνει:

«Πληρώνουμε υποτίθεται ένα εισιτήριο για το οποίο θα πρέπει να έχουμε και μία παροχή να το πούμε. Να μην κρυώνουμε, να μην έχουμε καθυστερήσεις στα δρομολόγια, να μην υπάρχουν σπασμένα πράγματα, οι θέσεις να μην είναι λερωμένες, τα οποία δεν τηρούνται».

Οι καταγγελίες συνεχώς αυξάνονται ενώ υπάρχουν και επιβάτες που κάνουν λόγο για ακραία περιστατικά όπως τα λεωφορεία να κινούνται χωρίς να είναι ασφαλισμένα σωστά.

Την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι δεν έχουν δώσει ακόμα απαντήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μεταφορών Ελλάδας.

«Εδώ και 4 χρόνια η Ομοσπονδία δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επικοινωνία με του υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Εργασίας», λέει μιλώντας στο OPEN ο Θεμιστοκλής Άμπλας, Πρόεδρος Μεταφορών Ελλάδας. «Έχουμε κάνει πολλά αιτήματα προκειμένου να συναντήσουμε τους αρμόδιους για να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα. Τα πράγματα όμως είναι πολύ χειρότερα. Η πόρτα του υπουργείου είναι ερμητικά κλειστή απέναντι στην Ομοσπονδία», καταγγέλλει.

Την ίδια στιγμή, επαγγελματίες οδηγοί λεωφορείων περιγράφουν τα όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά στη δουλειά τους, ενώ όπως λένε χαρακτηριστικά κάνουν το σταυρό τους για να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ασφαλές γίνεται από την δικιά μας τη μεριά, αλλά κάποια πράγματα… όταν ρίχνει ένα ψιλόβροχοκαι έχει γλίτσα εκεί κάνουμε τον … σταυρό μας. Πληρωνόμαστε για παράδειγμα τον Νοέμβριο θα τον πληρωθούμε τέλη Νοέμβρη λίγο πριν κλείσουμε δύο μήνες», λέει χαρακτηριστικά οδηγός, ενώ ένας άλλος συμπληρώνει: «Η κατάσταση είναι τραγική. Όταν κοιτάω τον καθρέφτη και βλέπω 50-60 άτομα μέσα στο λεωφορείο αναρωτιέμαι πως θα τους πάω στον προορισμό τους».

Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση επαγγελματία οδηγού ο οποίος προτίμησε να παραιτηθεί από τη δουλειά του από το να βρεθεί μια μέρα στη φυλακή. «Εννοείται ότι παραιτήθηκα. Προσφάτως παραιτήθηκα, δήλωσα παραίτηση, γύρισα στα τουριστικά λεωφορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ένα περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα, στις 5 Ιανουαρίου. Όπως θα δείτε στις εικόνες που ακολουθούν, λεωφορείο του ΚΤΕΛ έμεινε στη μέση του δρομολογίου του καθώς άδειασε το ντεπόζιτο από τα καύσιμα λόγω βλάβης. Σχεδόν όλο το ντεπόζιτο του λεωφορείου, περίπου 400 λίτρα καύσιμα, χύθηκαν στην συμβολή του Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και μεγάλη ταλαιπωρία για επιβάτες και οδηγούς.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο διακόπηκε για περίπου 2 ώρες, με τους επιβάτες να αναγκάζονται να κατέβουν από αυτό και να φεύγουν με τα πόδια.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία για να απομακρύνει τα καύσιμα από το σημείο και να επανέλθει η διέλευση των οχημάτων από το σημείο.

Back to top button