ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εικόνες σοκ: Δείτε πως έγινε το πόδι του, από μολυσμένο κουνούπι (βίντεο)

To όνειρο του 27χρονου Μπονγκ Θετ από την Καμπότζη ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής, όμως πλέον… μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσει.

Η αρρώστια του άρχισε όταν ήταν μόλις 6 ετών. Όπως λέει ο ίδιος, ο όγκος άρχισε να μεγαλώνει από μικρές πληγές στο πόδι του, που οι γονείς του αγνόησαν, θεωρώντας πως είναι γρατσουνιές από τα παιχνίδια στην ύπαιθρο.

Ο Μπονγκ αναγκάστηκε να σταματήσει το σχολείο, καθώς ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτόν να περπατάει μεγάλες αποστάσεις.

Και οι γονείς του, που εργάζονταν στο τοπικό εργοστάσιο, δεν ήταν σε θέση να καλύψουν τα ιατρικά έξοδα. Έτσι η κατάσταση του νεαρού χειροτέρευε χρόνο με το χρόνο.

Μια επιχειρηματίας πλήρωσε το ποσό των 2,5 χιλ. δολαρίων κι έτσι ο 27χρονος επισκέφτηκε το νοσοκομείο. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι πάσχει από λεμφική φιλαρίαση, μια παρασιτική ασθένεια που προκαλείται από παρασιτικά σκουλήκια και είναι ευρέως γνωστή ως ελεφαντίαση.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, είναι πιθανόν να μολύνθηκε από τσίμπημα κουνουπιών, τα οποία έξυσε και μάτωσαν, όταν ήταν ακόμη παιδί.

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη πάθηση είναι μια από τις κορυφαίες αιτίας αναπηρίας στον κόσμο, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία.

Ο νεαρός άντρας ένιωσε μεγάλη απογοήτευση που δεν θα μπορέσει να γίνει καλά, αλλά όπως είπε η δωρεά της επιχειρηματία θα κάνει τη ζωή του ευκολότερη.

«Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται με κάνει χαρούμενο. Είμαι τόσο ευγνώμων για τη βοήθειά τους. Τα λεφτά τους θα πληρώσουν τα φάρμακα και το φαγητό μου. Θα συνεχίσω να παίρνω την αγωγή των γιατρών, που θα κάνει τη ζωή μου πιο άνετη» ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button