Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 20:58
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Εικόνες σοκ στην Αργ...

Εικόνες σοκ στην Αργεντινή: Ακρίδες ‘καταπίνουν’ τη χώρα! (Βίντεο)

Οι ακρίδες “σφυροκοπούν” και πάλι την Αργεντινή, καθώς ένα δεύτερο κύμα σμηνών φτάνει στη χώρα από τη γειτονική Παραγουάη, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία ασφάλειας.

Οι ακρίδες έχουν εισβάλει μέχρι τώρα κυρίως στην επαρχία Φορμόσα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στα σύνορα με την Παραγουάη.

Η περιοχή δεν αποτελεί μέρος του σιτοβολώνα της χώρας, της περιφέρειας Πάμπας. Ωστόσο, οι σοδειές μπορεί να υποστούν πλήγμα εάν οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα του νότιου ημισφαιρίου δεν εμποδίσουν τα αδηφάγα έντομα να μετακινηθούν προς νότο.

«Το δεύτερο κύμα πλήττει μια περιοχή όπου εκτρέφονται βοοειδή και δεν υπάρχουν πολλές καλλιέργειες», τόνισε ο Έκτορ Μεδίνα, συντονιστής της SENASA, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πρώτο κύμα τον Μάιο

Η πρώτη επιδρομή ακρίδων, που μπήκαν στην Αργεντινή από την Παραγουάη τον Μάιο, είχε επίκεντρο την επαρχία Έντρε Ρίος, πιο κοντά στη ζώνη όπου καλλιεργούνται σιτηρά. Πάντως, δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη σοδειά.

«Αν δείτε ακρίδες, ειδοποιήστε μας. Όσο περισσότερο βρισκόμαστε σε επαφή, τόσο πιο προετοιμασμένοι θα είμαστε», πρόσθεσε η SENASA.

Πριν από έναν μήνα, οι κυβερνήσεις της Αργεντινής και της Βραζιλίας ανακοίνωσαν πως παρακολουθούσαν ένα πελώριο σμήνος ακρίδων, που εκτεινόταν σε περιοχή 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων