Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 19:29
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Εισβολή παραστρατιωτ...

Εισβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων στην αμερικανική πρεσβεία της Βαγδάτης – Φωτιές και εκτεταμένες ζημιές – Ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας όλες οι δημόσιες προξενικές εργασίες (Βίντεο)

Η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των εργασιών της, μία ημέρα μετά την εισβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων και οπαδών τους στην περίμετρό της, βάζοντας φωτιές, πετώντας πέτρες και σπάζοντας κάμερες ασφαλείας.

«Ένεκα των επιθέσεων παραστρατιωτικών στο συγκρότημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, όλες οι δημόσιες προξενικές εργασίες έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Έχουν ακυρωθεί όλα τα μελλοντικά ραντεβού και οι Αμερικανοί πολίτες έχουν ειδοποιηθεί να αποφεύγουν όποια προσέγγισή τους στην πρεσβεία», τονίζεται στην ίδια διπλωματική ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Χθες στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση αερομεταφοράς Αμερικανών πεζοναυτών, για την προστασία της αμερικανικής πρεσβεία στη Βαγδάτη, μετά την εισβολή σε αυτή διαδηλωτών οι οποίοι υποκινούνταν από το Ιράν.

-διαφ.-

Ελικόπτερα UH-60M και CH-47F μετέφεραν Aμερικανούς Πεζοναύτες, ενώ παρέλαβαν άγνωστο αριθμό προσωπικού από την πρεσβεία, το οποίο είχε κρυφτεί στο λεγόμενο “ασφαλές δωμάτιο” , εντός της πρεσβείας για να αποφύγει τους διαδηλωτές.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων