Όταν ο συνιδρυτής της Raspberry Pi, Even Upton, αναφέρθηκε στο νέο Raspberry Pi 4 τον Φεβρουάριο, είχε γίνει σαφές ότι οι επιδόσεις του θα ήταν αυξημένες σε σύγκριση με αυτές των προκατόχων του. Εκτός από την αυξημένη απόδοση, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η τιμή θα παραμείνει στα 35$. Πρόσφατα λοιπόν, έγινε το λανσάρισμα του νέου Raspberry Pi 4 και κοστίζει όντως μόλις 35$, ενώ έχει την τριπλάσια επεξεργαστική ισχύ από την προηγούμενη γενιά.

Αυτή, είναι η πρώτη συσκευή Raspberry Pi που διαφημίζεται ως “complete desktop computer.” Προσφέρει την τριπλάσια επεξεργαστική ισχύ ενώ είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτική σε αναπαραγωγή multimedia, με την ικανότητα υποστήριξης δύο 4K οθονών ταυτόχρονα. Εκτός αυτών, η συσκευή διαθέτει Gigabit Ethernet συνδεσιμότητα και USB 3.0.

Ο Upton πρόσθεσε ότι, “Το όραμα πίσω από το Raspberry Pi 4 είναι η δημιουργία μιας πλούσιας PC εμπειρίας πολυμέσων για όλους… Με την προσφορά “της ακριβώς απαραίτητης” απόδοσης για τους περισσότερους χρήστες, καταφέραμε να το κάνουμε με μόλις το ένα δέκατο της τιμής ενός σταθερού υπολογιστή.”

Πηγή: pcmag


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα