ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκρηξη οργής από τον Αχιλλέα Μπέο: «Τα χωριά του Βόλου δεν θα πάρουν νερό για μια εβδομάδα ή δέκα μέρες!»

Χωρίς νερό θα μείνουν για μια εβδομάδα ακόμα και δέκα μέρες χωριά του Βόλου, μετά από τις καταστροφές της κακοκαιρίας Elias

Για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Elias στον Βόλο και τον νομό της Μαγνησίας, μίλησε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος Βόλου περιγράφοντας τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρίας στην πόλη ανέφερε ότι το 30% του Βόλου θα μείνει τη νύχτα χωρίς ρεύμα ενώ στο 70% έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.

Για το πρόβλημα με την υδροδότηση ανέφερε: «Κατέρρευσε ό,τι φτιάξαμε έστω και πρόχειρα στο Βόλο. Το 30% περίπου έχει νερό». Δυστυχώς έκανε και μια δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «τα χωριά του Βόλου πριν από μία εβδομάδα ή δέκα μέρες, δεν θα πάρουν νερό»

Ο Αχιλλέας Μπέος τόνισε ότι στα μέρη που δεν θα υπάρχει νερό θα υπάρχουν δεκάδες παλέτες νερού για τις ανάγκες του πληθυσμού.

Ερωτηθείς για τον Καυσίδωνα και τον Ξηριά που υπερχείλισαν και το αν είχαν καθαριστεί, είπε αφενός ότι, είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, ζητώντας να αλλάξει το καθεστώς και να μετατεθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους και ότι, τα συνεργεία της περιφέρειας έκαναν «ό,τι μπορούσαν, αλλά δεν έφτασαν οι δέκα μέρες, τι θα έβγαζαν, είχε εκατομμύρια τόνους φερτά υλικά».

Τέλος, έστειλε μήνυμα σε όσους «κάνουν αντιπολίτευση» με τις καταστροφές, να «πάρουν ένα φτυάρι και να βοηθήσουν, αντί αν κάνουν κριτική».

Back to top button