Τον απολογισμό του τελευταίου εικοσιτετραώρου της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας, ένας ακόμη άνθρωπος κατέληξε στη ΜΕΘ, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα πέντε, 35 είναι τα νέα κρούσματα και ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 387.

Εξήντα από τα κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.Ολοι οι νοσηλευόμενοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία.

Επίσης πρόσθεσε ότι όλοι οι διασωληνωμένοι καθώς και οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν άνδρες. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Για κάθε 5 που είναι πολύ σοβαρά άρρωστοι, άλλοι 95 έχουν είτε την ήπια είτε την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου COVID-19.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

Νίκος Χαρδαλιάς

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, από αύριο, απαγορεύεται να έρθουν στην Ελλάδα άτομα από χώρα που δεν βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όσων έρχονται για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες σε αυτά. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και πρέπει να νικήσουμε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Επίσης, έκανε γνωστό πως αύριο, Τετάρτη στις 13:30, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια θα επισκεφτούν το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα