Της σύνταξης του europost.gr

Ουδείς καλόπιστος δικαιούται να αμφισβητήσει το έργο που έχει γίνει στο υπ. Προστασίας του Πολίτη από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη τους τελευταίους έξι μήνες. Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί όμως, είναι ότι δεν αρκούν οι μεγάλες προσπάθειες στα Εξάρχεια κατά του κοινού εγκλήματος και κατά των αναρχικών και οι επιχειρήσεις ανακατάληψης των πολλών κτιρίων της Αθήνας, που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια από αναρχικά και κακοποιά στοιχεία ως ορμητήρια.

Δυστυχώς, η υπερβολική προσοχή στα Εξάρχεια της ΕΛ.ΑΣ, άφησε να ξεφύγουν σημαντικές παράμετροι, που σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητα σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της Ελλάδος, με τα γνωστά αποτελέσματα, που καταγράφονται στο αστυνομικό δελτίο τις τελευταίες μέρες.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση των δυο Μαυροβούνιων μαφιόζων στις ταβέρνες της Βάρης, η εν ψυχρώ εισβολή βαριά οπλισμένων κακοποιών στο σπίτι της Καίτης Γαρμπή και του Διονύση Σχοινά και οι εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις, που δεν φωτίζονται από τα ΜΜΕ, γιατί αφορούν ανωνύμους πολίτες, έρχονται να αποδείξουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις οι δραματικές αυτές εξελίξεις αποτελούν προϊόντα της εσφαλμένης πολιτικής που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην έξαρση του κοινού εγκλήματος. Για παράδειγμα, τρείς από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της γιγαντιαίας υπόθεσης διακίνησης 1,3 τόνων κοκαΐνης, που πιάστηκαν στον Αστακό, είχαν καταδικαστεί στο παρελθόν για σωρεία κακουργημάτων και βγήκαν από τις φυλακές με το νόμο Παρασκευόπουλου, για να συνεχίσουν την… δράση τους με μεγαλύτερα “κατορθώματα”. Όλα αυτά πρέπει να συνεκτιμηθούν άμεσα από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και να ληφθούν μέτρα το ταχύτερο δυνατόν. Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα τώρα, σε λίγο καιρό θα είναι πολύ αργά για να επανακτήσει το Ελληνικό κράτος τον έλεγχο.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα