ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Έλα παππού μου να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου»! Απίστευτη έκθεση της Τουρκίας, χαρακτηρίζει «μαξιμαλιστικές» και «παράνομες» «διεκδικήσεις» της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο – Δείτε τους χάρτες-πρόκληση.

Την εργασία του αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, του πρέσβη Τσαγατάι Ερτζιγιές, με τις ζώνες θαλάσσιων δικαιοδοσιών που έχει κηρύξει ή διεκδικεί η Τουρκία, δημοσίευσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Δείτε εδώ την έκθεση
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το sigmalive, η έκθεση παρουσιάζει και εξηγεί με χάρτες τις θαλάσσιες ζώνες που διεκδικούν όλες οι πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο. Η έκθεση, μάλιστα, χαρακτηρίζει τις θαλάσσιες διεκδικήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου «μαξιμαλιστικές» και «παράνομες» από άποψη Διεθνούς Δικαίου.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στη σελίδα 5 η έκθεση παρουσιάζει τα σημεία γύρω από την Κύπρο, στα οποία συγκρούονται τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ κάθε πλευράς, αλλά και που βρίσκονται αυτή την στιγμή ερευνητικά πλοία και γεωτρύπανα της Τουρκίας.
Στην επόμενη σελίδα παρουσιάζεται χάρτης με όλα τα τεμάχια, όπως τα έχει χωρίσει η Τουρκία και το ψευδοκράτος, καλύπτοντας σχεδόν όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Στον χάρτη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών δεν αναγνωρίζονται η υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και του Καστελόριζου.
Στην 28σέλιδη έκθεση παρατίθενται επίσης αποφάσεις (με χάρτες) διεθνών δικαστηρίων σχετικά με την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών άλλων χωρών τις προηγούμενες δεκαετίες, ενώ στο τέλος παρουσιάζεται το ιστορικό της αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας για την ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button