ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μενέντεζ – Διατηρεί την έδρα του ο Αμερικανός Γερουσιαστής

Ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με εντολή του δικαστή που επέβλεπε την Τετάρτη την απαγγελία κατηγορίας του Μενέντεζ.

Σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης από το περιβάλλον του γερουσιαστή υποστηρίζουν πως ο ίδιος επιθυμεί γρήγορη διαδικασία όπου θα παρουσιάσει πειστήρια της αθωότητάς του.

Ο γερουσιαστής και τέσσερις συγκατηγορούμενοί του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, έχουν όλοι δηλώσει αθώοι στις κατηγορίες που αφορούν μια φερόμενη συνωμοσία για δωροδοκία.

Ο Μενέντεζ πρέπει να παραδώσει το προσωπικό του διαβατήριο και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, σύμφωνα με τον δικαστή. Ο γερουσιαστής μπορεί να κρατήσει τυχόν υπηρεσιακά διαβατήρια και τα ταξίδια στο εξωτερικό εξακολουθούν να επιτρέπονται για υπηρεσιακούς λόγους. Ο δικαστής διέταξε επίσης ότι ο Μενέντεζ δεν μπορεί να επικοινωνήσει με συγκατηγορούμενους και άλλους μάρτυρες εκτός της παρουσίας του συνηγόρου, εκτός από τη σύζυγό του.

Η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Μενέντεζ, θα αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Έχει διαταχθεί να παραδώσει το διαβατήριό της και να περιορίσει τα ταξίδια της σε τμήματα της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ, της Ουάσινγκτον και της Φλόριντα.

Διατηρεί την έδρα του

Την περασμένη εβδομάδα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν άσκησαν δίωξη στον 69χρονο Αμερικανό γερουσιαστή και τη σύζυγό του με την κατηγορία ότι δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου ο γερουσιαστής να ασκήσει την επιρροή του ώστε να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και να παρέμβει υπέρ των τριών επιχειρηματιών στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που τους ερευνούσαν.

Μετά τις κατηγορίες, ο Μενέντεζ, ένας από τους δύο γερουσιαστές που εκπροσωπούν το Νιου Τζέρσι, αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, επειδή ο κανονισμός της Γερουσίας ορίζει ότι εκείνοι που κατηγορούνται για κακουργήματα πρέπει να εγκαταλείπουν τα ηγετικά αξιώματά τους.

Ωστόσο τη Δευτέρα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής τόνισε ότι θα κρατήσει την έδρα του στο Κογκρέσο, αρνούμενος ότι διέπραξε οτιδήποτε το επιλήψιμο.
Περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς γερουσιαστές- συμπεριλαμβανομένου του Κόρι Μπούκερ, του άλλου Δημοκρατικού γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσι- ζήτησαν από τον Μενέντεζ να παραιτηθεί μετά την γνωστοποίηση της δίωξης την Παρασκευή.

Back to top button