ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελλάδα: 8 νησιά και 8 παραδοσιακά φαγητά που δεν πρέπει να χάσεις!

Νησιώτικοι προορισμοί που φημίζονται όχι μόνο για τις παραλίες και τη φυσική τους ομορφιά, αλλά και για την κουζίνα τους.

Advertisement

Ελλάδα: Τα ελληνικά νησιά δεν προσφέρουν μόνο μαγευτικές παραλίες και γραφικά χωριά, αλλά και μια πλούσια γαστρονομική παράδοση που αξίζει να ανακαλύψεις. Ας δούμε μερικά από τα πιο διάσημα παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις σε διάφορα νησιά της Ελλάδας.

 

Ελλάδα: 8 νησιά και 8 παραδοσιακά φαγητά που δεν πρέπει να χάσεις!

 

Σαντορίνη | Τοματοκεφτέδες

Εκτός από την ξακουστή φάβα, οι τοματοκεφτέδες είναι ένας άλλος αγαπημένος μεζές της Σαντορίνης. Πρόκειται για τηγανιτές μπάλες από φρέσκες ντομάτες, αρωματικά βότανα και μπαχαρικά.

 

Advertisement

Κίμωλος | Λαδένια

Η λαδένια Κιμώλου, ή λαδόπιτα, θυμίζει την ελληνική εκδοχή της πίτσας. Είναι μια νηστίσιμη πίτα χωρίς τυρί, φτιαγμένη με ντομάτα, κρεμμύδι και ελαιόλαδο.

 

Άνδρος | Φρουτάλια

Γνωστή και ως φουρτάλια, η φρουτάλια είναι η παραδοσιακή παραλλαγή της ομελέτας που σερβίρουν στην Άνδρο και στην Τήνο. Φτιάχνεται με διάφορα υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα, όπως πατάτες και λουκάνικο.

 

Σίφνος | Μαστέλο

Το μαστέλο είναι ένα πιάτο κρέατος που ψήνεται σε πήλινο σκεύος, επάνω σε κληματόβεργες, οι οποίες παίζουν τον ρόλο της σχάρας. Αν και είναι παραδοσιακό πιάτο της Λαμπρής, στη Σίφνο μαγειρεύεται όλο τον χρόνο.

Advertisement

 

Κέρκυρα | Μπουρδέτο

Το μπουρδέτο είναι ένα κερκυραϊκό πιάτο με ψάρι, όπως βακαλάος ή σκορπιός, μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με ντομάτες, πατάτες και κρεμμύδια. Είναι ιδανικό για τους λάτρεις των θαλασσινών.

 

Ικαρία | Σουφικό

Το σουφικό είναι το μπριάμ της Ικαρίας, ένα πιάτο με φρέσκα λαχανικά εποχής, όπως μελιτζάνες, κολοκύθια, πατάτες, κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες και φασολάκια, μαγειρεμένα σε βαθύ τηγάνι.

 

Κρήτη | Αντικριστό

Το αντικριστό είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της Κρήτης. Πρόκειται για αρνί ή κατσίκι που ψήνεται στη φωτιά, όχι στα κάρβουνα, και αποτελεί τον παράδεισο κάθε κρεατοφάγου.

 

Μήλος | Καρπουζένια

Η καρπουζένια είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μήλου, φτιαγμένο από καρπούζι, μέλι και σουσάμι. Είναι ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει γλυκά ένα γεύμα.

 

Απόλαυσε την Τοπική Κουζίνα των Ελληνικών Νησιών

Τα παραδοσιακά φαγητά των ελληνικών νησιών είναι μια γευστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις. Κάθε πιάτο φτιάχνεται με ντόπιες πρώτες ύλες και φέρνει μαζί του τις γεύσεις και τα αρώματα του τόπου του. Αξιοποίησε την ευκαιρία να απολαύσεις αυτές τις μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες κατά την επίσκεψή σου στα νησιά.

Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button