Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 21:02
TOP ΝΕΑ Η Ελλάδα επενδύει πάνω απ...

Η Ελλάδα επενδύει πάνω από 50 εκατ. σε τζαμιά και Οθωμανικά μνημεία και ο Ερντογάν σβήνει τον Χριστιανισμό, καταστρέφοντας την Αγιά Σοφιά!

Της σύνταξης του europost.gr

- διαφ. -

Η ομολογία προέρχεται από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία ανακοίνωσε ότι η χώρα μας έχει ξοδέψει μέχρι σήμερα πάνω από 50 € εκατ. (και θα συνεχίσει να ξοδεύει…) για την αναστήλωση Οθωμανικών τζαμιών και άλλων μνημείων! Ενώ, βεβαίως, την ίδια στιγμή ο Ερντογάν καταστρέφει τον Χριστιανικό χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας και την μετατρέπει με βάναυσο τρόπο σε τζαμί, μέσα σε πανηγυρισμούς και σε προκλητικές φιέστες.

Η είδηση, από μόνη της, δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα βρίσκονται οι Ελληνικές πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες συμπεριφέρονται απέναντι στην Τουρκία, όπως επιβάλλουν οι Ευρωπαϊκοί κανόνες, αλλά και ο πολιτισμός και η παράδοση της Ελλάδος, ξεχνώντας ότι ο Ερντογάν γράφει όλα τα σχετικά στα παλαιά του υποδήματα και έχει ως μοναδική του πυξίδα την λογική της ισχύος και την επιδίωξη της επικυριαρχίας της χώρας ου έναντι της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα.

Γι αυτό, άλλωστε, κάνει ό,τι μπορεί για να κατακλύσει την Ελλάδα με παράτυπους μετανάστες μουσουλμανικού θρησκεύματος και κατηγορεί την Ελλάδα παντού ότι ‘δεν σέβεται τα παλαιά Οθωμανικά τζαμιά και δεν κατασκευάζει καινούργια’, για να έχουν και οι παράτυποι μετανάστες – μουσουλμάνοι τους δικούς τους τόπους λατρείας!

Το σχετικό ρεπορτάζ, πιό αναλυτικά, έχει ως εξής:

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ανέφερε ότι «όπως έχω δηλώσει η κίνηση αυτή του Ερντογάν είναι μία πρόκληση για όλους, διότι ένα μνημείο παγκόσμιας αξίας με πολύ σοβαρούς, με τεράστιους συμβολισμούς, μετατρέπεται σε ένα ισλαμικό τέμενος για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές πολιτικές του Προέδρου της Τουρκίας και με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο».

- διαφ. -

Η κ. Μενδώνη, θέλοντας να καταδείξει τη διαφορά του τι σημαίνει σεβασμός στον Πολιτισμό και την Ιστορία ανέφερε πως το «υπουργείο Πολιτισμού από το 2000 μέχρι σήμερα, αυτή την εικοσαετία, έχει επενδύσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ στην αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων της οθωμανικής περιόδου, από τζαμιά, τεκέδες, τεμένη, μαυσωλεία, όλη την γκάμα των μνημείων της περιόδου αυτής, ακριβώς διότι σέβεται με τον ίδιο τρόπο τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική επικράτεια».

Η υπουργός προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις από το βήμα της Ολομέλειας, απαντώντας σε σχετικές αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη που μίλησε για μια «προκλητική και απαράδεκτη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα οικουμενικής αξίας και σημασίας δημιούργημα, του παγκόσμιου πολιτισμού σε τζαμί» σημειώνοντας πως «πέρα την ιστορική και συναισθηματική αξία για μας τους Έλληνες, αλλά και για το σύνολο των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, είναι ένα μνημείο που ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα, ενταγμένο από το 1985 στον κατάλογο των προστατευόμενων μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO».

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα