ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα – Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η α’ φάση των διερευνητικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, με την αιφνιδιαστική συμμετοχή του ‘ανθρώπου’ του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν

Τρεισήμισι ώρες κράτησε η α’ φάση των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδος – Τουρκίας, που έγινε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, στο παλαιό Οθωμανικό Ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ, που αποτελεί το γραφείο της Τουρκικής Προεδρίας στην Πόλη.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στην ελληνική πλευρά, το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία και ως ‘τοποτηρητής’ και ‘αυτί’ του Ερντογάν ο περιβόητος Ιμπραήμ Καλίν, επίσημος εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου.

Η συμμετοχή του δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων και σε κανένα επίσημο έγγραφο, μεταξύ αυτών που αντήλλαξαν οι δύο κυβερνήσεις, δεν είχε γραφτεί το όνομά του!

Ανώτατες διπλωματικές πηγές του europost.gr επισημαίνουν ότι η παρουσία του Ιμπραήμ Καλίν μπορεί να υποκρύπτει «μήνυμα της τελευταίας στιγμής, που ήθελε να στείλει ο Ερντογάν προς την Ελλάδα!».

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται σε λίγες ώρες επίσημη ενημέρωση από το Ελληνικό ΥΠ.ΕΞ για τα όσα ειπώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες του Οθωμανικού Ανακτόρου, ενώ πολύ ενδιαφέρον θα έχει και η ερμηνεία, που θα δώσει η τουρκική πλευρά με τις ανακοινώσεις που θα κάνει, αλλά και τις διαρροές προς τα τουρκικά ΜΜΕ, για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Back to top button