ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Γιατί η Ελλάδα δεν ζητάει το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, μετά το φιάσκο με την AstraZeneca;

Του Σπύρου Καπετανάκου

Οι ραγδαίες, όσο και δραματικές, εξελίξεις, που προέκυψαν και οδήγησαν στο μπλοκάρισμα της εφαρμογής του εμβολίου της AstraZeneca, αποδεικνύοντας ότι η όλη προσπάθεια ήταν μεγάλο φιάσκο, εκθέτουν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, που έσπευσε να ανακοινώσει την παραγγελία εκατομμυρίων εμβολίων από το Υπουργείο του, από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Το ερώτημα, που ανακύπτει τώρα, είναι γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να δοκιμάσουμε και να πάρουμε -ως Ελλάδα- το Ρωσικό εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει και ήδη γίνεται σε Ρώσους πολίτες. Μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ‘πήρε πάνω του’ την αξιοπιστία του Ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, προβαίνοντας σε σχετικό διάγγελμα προς τον λαού του, κατά την διάρκεια του οποίου ανακοίνωσε ότι η μια κόρη του έκανε από τους πρώτους το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Υπό αυτές τις συνθήκες και μετά το φιάσκο με την AstraZeneca αναρωτιόμαστε, δικαιολογημένα, γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν συνομιλεί και με την Ρωσική Ομοσπονδία, ώστε να διαπιστώσουμε κατά πόσον είναι αξιόπιστο και αυτό το εμβόλιο και αν, οι δικοί μας επιστήμονες πούνε το ‘Ναί’, να προχωρήσουμε τότε στην αγορά του και στον εμβολιασμό του πληθυσμού μας;

Ναί, είπαμε ότι είμαστε σύμμαχοι της Δύσης! Άλλο, όμως, ‘σύμμαχοι’ και άλλο ‘δουλάκια’ των δυτικών συμφερόντων, σε βάρος της δημόσιας υγείας του Ελληνικού λαού!

Γιατί, πέραν των άλλων, ένα είναι σαφές και ξεκάθαρο: Ότι γύρω από το θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εξελίσσονται διάφορα διεθνή στρατηγικά παιχνίδια, που δεν είναι μόνον επιχειρηματικά και οικονομικά, αλλά -στο βάθος- αφορούν σε μεγάλες γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές συγκρούσεις συμφερόντων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button