TOP ΝΕΑΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

” Ελληνίδες πουλάνε τα ωάριά τους λόγω οικονομικής ανέχειας” – Άρθρο του Bloomberg που αν δεν διαψευσθεί από την κυβέρνηση αποτελεί εξευτελισμό για την χώρα μας

Στην ίδια κατηγορία τοποθετεί ακόμη την Ινδία, την Αργεντινή και την Ταϊβάν

Advertisement

“Βόμβα” από το Bloomberg business!
Συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα σε εκτενή δημοσιογραφική του έρευνα στις χώρες όπου υπάρχουν γυναίκες,οι οποίες λόγω ανέχειας,πωλούν τα ωάριά τους!

Στην ίδια κατηγορία τοποθετεί ακόμα την Ινδία,την Αργεντινή και την Ταιβαν!
Εννοείται ότι έχει επιτακτικό καθήκον η Ελληνική κυβέρνηση να διαψεύσει το δημοσίευμα,με στοιχεία βεβαίως και όχι με βερμπαλισμους.

Γιατί αλλιώς επιτρέπει στους ξένους να εξευτελίζουν την χώρα μας!
Εκτός ,εκτός …εάν η έρευνα του Bloomberg έχει αληθινά ευρήματα ,οπότε τα πράγματα “δυσκολεύουν” για τους αρμοδίους.

Αλλά ας δούμε τι αναφέρει το Bloomberg πιο αναλυτικά: Για να υποστηρίξουν μια βιομηχανία γονιμότητας αξίας δισεκατομμυρίων, γυναίκες στην Ινδία, την Αργεντινή, την Ελλάδα και την Ταϊβάν πληρώνονται για τα ωάριά τους—και μερικές φορές πληρώνουν ακριβά Η βιομηχανία της γονιμότητας, ιδιαίτερα η αγορά ανθρώπινων ωαρίων, έχει αναπτυχθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης για τεχνολογίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Advertisement

Οι γυναίκες που δωρίζουν ωάρια μπορούν να λάβουν αποζημίωση, η οποία ποικίλλει σημαντικά ανά χώρα και μπορεί να επηρεαστεί από παράγοντες όπως η μόρφωση, η υγεία και το γενετικό ιστορικό του δότη.

Ωστόσο, αυτή η πρακτική δεν είναι χωρίς κινδύνους:

– Κίνδυνοι για την Υγεία:
Η δωρεά ωαρίων περιλαμβάνει μια ιατρική διαδικασία που περιλαμβάνει ορμονοθεραπεία για την τόνωση της παραγωγής ωαρίων και μια μικρή χειρουργική επέμβαση για την ανάκτησή τους. Αυτές συνεπάγονται κινδύνους όπως το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών (OHSS), το οποίο σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.

– Ηθικά Ζητήματα:
Υπάρχει συζήτηση σχετικά με το αν οι γυναίκες είναι πλήρως ενημερωμένες για τους κινδύνους ή αν υποχρεώνονται από οικονομική ανάγκη, ειδικά σε λιγότερο ρυθμισμένες χώρες.

– Ρύθμιση και Αποζημίωση:
Διαφορετικές χώρες έχουν διαφορετικούς κανονισμούς σχετικά με τη δωρεά ωαρίων. Για παράδειγμα, σε ορισμένα μέρη, η αποζημίωση μπορεί να θεωρείται περισσότερο ως κάλυψη εξόδων παρά ως πληρωμή για τα ωάρια από μόνα τους, προσπαθώντας να αποφύγουν την εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής.

Advertisement

Εάν όντως έχουμε φτάσει στα επίπεδα της Ινδίας και της Αργεντινής, τότε έχουμε πιάσει πάτο παγκοσμίως…


Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button