STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εμμανουήλ Καραλής: «Καλημέρα μωρό μου»-Κοιμάται και ξυπνά με το μετάλλιό του και γίνεται viral


Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Εμμανουήλ Καραλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.

 

Χορηγούμενο

«Τώρα που ηρέμησα, σκέφτομαι ό,τι έχω περάσει ως αθλητής, ως άνθρωπος. Τις δυσκολίες, την κατάθλιψη, τον ρατσισμό, τους τραυματισμούς. Μπορώ να πω ότι όλα αυτά με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι τώρα. Δυνατό, με αυτοπεποίθηση, ένας τρίτος ολυμπιονίκης. Δεν είμαι ειδικός, ξεπερνάω στιγμές, θα έχω κι άλλες καλές και κακές. Είμαι 24», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής.

 

Χορηγούμενο

Ο Έλληνας αθλητής γίνεται viral στα social media με τη νέα του φωτογραφία. Δημοσιεύοντας στιγμιότυπο να κοιμάται δίπλα στο μετάλλιό του ο Εμμανουήλ Καραλής έγραψε: «Goodmorning baby», προκαλώντας νέα σχόλια από τους followers στο instagram.

 

Χρήστης του TikTok «ξέθαψε» ένα βίντεο με τον Σάκη Ρουβά που προπονούνταν στο άλμα επί κοντώ όταν ήταν ακόμη αθλητής του στίβου. Το συγκεκριμένο βίντεο σχολίασε και ο Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος στις 5/8 κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.


 

«Έχουμε κάνει άλματα μαζί», σχολίασε ο «Manolo»

«Συγχαρητήρια για χθες και για κάθε επιτυχία. Συνέχισε να ονειρεύεσαι», του απάντησε η σελίδα των fans του Σάκη Ρουβά.


Εμμανουήλ Καραλής: Η ηλικία, η καταγωγή, η μάχη με την κατάθλιψη και η κούκλα δίδυμη αδερφή του που είναι ολόιδιοι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 10η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Εμμανουήλ Καραλής αποτελεί το νέο ελπιδοφόρο πρόσωπο του ελληνικού στίβου. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του στο άλμα επί κοντώ δείχνουν ότι αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, θα γράψει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό. Η τελευταία του επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,90 μέτρα, αποδεικνύει το ταλέντο και την αφοσίωσή του.

Ποιος Είναι ο Εμμανουήλ Καραλής


Γεννημένος στην Αθήνα στις 20 Οκτωβρίου 1999, ο Εμμανουήλ Καραλής μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι γιος του Χάρη Καραλή, δεκαθλητή από τον Πύργο Ηλείας, και της Σάρας Καραλή από την Ουγκάντα, πρωταθλήτρια στο άλμα εις μήκος.

Η δίδυμη αδερφή του, Αγγελική, είναι επίσης πρωταθλήτρια στο έπταθλο.

Ο Εμμανουήλ σπουδάζει Marketing & Communications και έχει δημιουργήσει το δικό του brand ρούχων με τίτλο «Fly Manolo Fly». Από νεαρή ηλικία, ο Εμμανουήλ ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, αρχικά με το δεκάθλο, πριν ανακαλύψει το πάθος του για το άλμα επί κοντώ.

Εθνικές Διακρίσεις
Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει κατακτήσει πολλές εθνικές διακρίσεις. Στον ανοιχτό στίβο, έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας το 2021, το 2022, το 2023 και το 2024. Στον κλειστό στίβο, έχει κερδίσει την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016, τη δεύτερη θέση το 2017 και τον τίτλο του πρωταθλητή το 2018, το 2019, το 2021, το 2022, το 2023 και το 2024.

Διεθνείς Διακρίσεις σε Μικρότερες Ηλικίες
Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει διακριθεί σε πολλές διεθνείς διοργανώσεις. Έχει συμμετάσχει σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 (2015) και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου (2015 και 2016). Το 2015, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 στην Κολομβία με άλμα στα 5,20 μέτρα. Το 2016, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου U18 στην Τιφλίδα της Γεωργίας με επίδοση 5,45 μέτρα. Το 2019, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στη Σουηδία με άλμα στα 5,60 μέτρα και κατέκτησε την πρώτη θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες στη Βουλγαρία με άλμα στα 5,66 μέτρα.

Διεθνείς Επιτυχίες μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων
Μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Καραλής έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Το 2023, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη με άλμα στα 5,80 μέτρα. Το ίδιο έτος, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στην Πολωνία με την ίδια επίδοση. Το 2024, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη με άλμα στα 5,85 μέτρα. Στη συνέχεια, με άλμα στα 5,87 μέτρα, που αποτέλεσε ατομικό ρεκόρ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη.

Εμμανουήλ Καραλής: Τα παιδικά χρόνια και ο ρατσισμός
Το σχολείο για τον Εμμανουήλ Καραλή και τη δίδυμη αδερφή του ήταν μια τραυματική και τρομακτική εμπερία, καθώς λόγω του χρώματός τους, γινόντουσαν αποδέκτες ρατσιστικών συμπεριφορών από τους συμμαθητές τους.

«Μια ομάδα παιδιών μάς είχε βάλει σημάδι. Μας έσπρωχναν, μας χτυπούσαν, απειλούσαν εμάς και την οικογένειά μας, μας έλεγαν να γυρίσουμε στη χώρα μας. Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Καθόμασταν σε ένα παγκάκι και κλαίγαμε. Αυτό συνέβαινε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από τα 14-15 μου περίπου, μέχρι που η αδελφή μου το είπε στη μητέρα μου. Το θέμα έφτασε στη διευθύντρια του σχολείου και οι επιθέσεις ευτυχώς σταμάτησαν», είχε εξομολογηθεί ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας στο Documento για το μαρτύριο που περνούσαν στην εφηβική τους ηλικία ο ίδιος και η αδερφή του, επειδή ήταν έγχρωμοι.

«Έχω πάει μόνο μία φορά στην Ουγκάντα. Είμαι Έλληνας και νιώθω Έλληνας. Η μητέρα μου έχει έρθει από τριών ετών εδώ. Μπορεί να μην ξέρουμε τη γλώσσα, αλλά φρόντιζε πάντα να μας κρατά σε επαφή με την αφρικανική κουλτούρα. Έχουμε επικοινωνία με τα ξαδέρφια και τους θείους μας. Ξέρουμε τα ήθη, τα έθιμα, έχουμε τον ρυθμό. Γιατί οι περισσότεροι που κατάγονται από την Αφρική έχουν πολύ ρυθμό. Λεγόμαστε Αφροέλληνες -υπάρχουν πάρα πολλοί στην Ελλάδα», είχε αποκαλύψει για τους συγγενείς του στην Αφρική και τη σχέση του με την αφρικανική κουλτούρα.

Ενώ στην ίδια συνέντευξη είχε παραδεχτεί πως το bullying που δεχόνταν σε μια τόσο τρυφερή ηλικία, τον είχε γεμίσει φόβο, τον οποίο καταπολέμησε χάρη στην ανατροφή που του είχαν δώσει οι γονείς του.

«Η αλήθεια είναι ότι, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας στην οποία δέχτηκα το bullying, δε σου κρύβω ότι ο φόβος με κυρίευσε πολλές φορές. Ωστόσο, οι αξίες που μου έδωσε η οικογένειά μου μού έδωσαν τη δύναμη να φωνάξω δυνατά “ως εδώ”. Κάθε αρνητικό σχόλιο είναι σαν να μην το ακούω πια. Το θέμα “ρατσισμός” είναι κάτι που έχει τελειώσει μέσα μου. Το έχω ζήσει πάρα πολύ στο πετσί μου από πάρα πολύ μικρή ηλικία, αλλά τώρα τελείωσε. Το αντιμετώπισα. Φώναξα. Και τώρα είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει και προσπαθώ, μέσα από ό,τι έχω περάσει, να δώσω κάθε βοήθεια που μπορώ να προσφέρω, οποιαδήποτε είναι αυτή, σε όποια παιδιά έχουν περάσει ή περνούν την ίδια κατάσταση με μένα, ώστε να τους υπενθυμίσω ότι «Ξέρεις τι; Δεν θα είναι πάντα έτσι. It gets better».





Back to top button