Ενώ συνεχίζεται για 13η μέρα η κράτηση των δύο Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, μερίδα των Τουρκικών ΜΜΕ, που στηρίζει την Κυβέρνηση Ερντογάν εξακολουθεί να επιτίθεται εναντίον της Ελλάδος, κάνοντας λόγο για «επιθετική συμπεριφορά» της χώρας μας σε βάρος της Τουρκίας.

Απολύτως ενδεικτικά είναι τα δημοσιεύματα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων «Βατάν» και «Γενί Σαφάκ». Η πρώτη ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα θέλει να αυξήσει την ένταση με την Τουρκία». Και παραθέτει ανύπαρκτα στοιχεία περί δήθεν στρατιωτικών κινήσεων της χώρας μας που αποδεικνύουν ότι «επιδιώκει την ένταση με την Τουρκία».

Η «Γενί Σαφάκ» ερμηνεύει τις ναυτικές οδηγίες με τις οποίες η Ελλάδα δεσμεύει περιοχές του Αιγαίου για ναυτικές ασκήσεις, ως «απόδειξη» της «επιθετικής συμπεριφοράς» της χώρας μας σε βάρος της Τουρκίας.
Εμπρηστικά δημοσιεύματα αυτού του τύπου και αυτού του περιεχομένου έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ της Τουρκίας, με ορατή την ενθάρρυνσή τους από το προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.