Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ένα βήμα πριν από την γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την Ελλάδα! Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το βράδυ της Κυριακής και θα βασιστούν στην εικόνα που θα παρουσιάσει η χώρα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το europost.gr, αν επαναληφθεί το φαινόμενο συναθροίσεων σε πάρκα, πλατείες και παραλίες, παρά τις προτροπές περί του αντιθέτου, δηλαδή να μείνουν όλοι στο σπίτι, τότε η κυβέρνηση θα επιβάλλει από τα ξημερώματα της Δευτέρας γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις μετακινήσεις από τα σπίτια προς τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τους χώρους εργασίας που λειτουργούν ακόμη! Όμως, το που πηγαίνει ο καθένας θα πρέπει να αποδεικνύεται, γιατί θα υπάρξουν συνεχείς έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ με μπλόκα στους δρόμους!

«Για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο», υπογράμμισε η ίδια κυβερνητική πηγή προς το europost.gr, «πρέπει να εγκαταλείψουν αρκετοί την ανεύθυνη στάση των πολλών συναθροίσεων και των μαζικών εκδρομών και μετακινήσεων, που θυμίζουν περίοδο καλοκαιρινών διακοπών!».

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδελιάς, λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η μη λειτουργία των λαϊκών αγορών το Σαββατοκύριακο γιατί και εκεί παρατηρήθηκε συνωστισμός.

Το πλήρες ρεπορτάζ για τα νέα περιοριστικά μέτρα, που ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, έχει ως εξής:

Νέες αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες να μείνουν σπίτι προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς αμέσως μετά την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσίοδρας.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις δηλώσεις Μητσοτάκη για την κοινωνική ευθύνη των πολιτών και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι συναθροίσεις όπως και οι αποδράσεις στην ύπαιθρο. Ξέρουμε ποιοι και πότε περνούν τα διόδια είπε κάνοντας μια ευθεία αναφορά στην αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στις εθνικές οδούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών τηρεί τους κανόνες αλλά κάποιοι όπως σημείωσε δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Από εμάς εξαρτάται αν θα ληφθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας τόνισε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και ένα νέο πακέτο μέτρων στο πλαίσιο της προσπάθειας να ελεγχθεί η διασπορά της νόσου. Τα μέτρα αυτά είναι:

– Μετάβαση στα νησιά μόνο για μόνιμους κατοίκους

– Απαγορευεται ο απόπλους ή καταπλους ιδιωτικών σκαφών στα νησιά

– Αύριο Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι παρεαγωγοί στις αγορές. Θα υπάρχει απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων.

– Στα σούπερ μάρκετ μειώνεται ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα στο σούπερ μάρκετ. Ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

– Αναστέλλονται όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο υφυπουργός σημείωσε ότι για τους ιδιοκτήτες σκαφών που δεν πειθαρχήσουν προβλέπονται πρόστιμα και μελετάται για το αν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω. Σε ότι αφορά τους κατοίκους αστικών κέντρων που ήδη έχουν μεταβεί σε νησιά απήυθυνε έκκληση προκειμένου να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην έρθουν σε επαφή με τον νησιωτικό πληθυσμό.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε επιπρόσθετα ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, διαμηνύοντας πως την απαγόρευση θα επιτηρεί η αστυνομία

Δείτε τις δηλώσεις του:

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα