Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 13:06
Αρχική EΛΛΑΔΑ Ένοπλη επίθεση σε Ελ...

Ένοπλη επίθεση σε Ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν – Θρίλερ με τους 8 ναυτικούς (οι 5 είναι Έλληνες) που κρατούνται όμηροι.

Μεγάλη αγωνία επικρατεί για την τύχη των οκτώ ναυτικών που απήχθησαν παραμονή Πρωτοχρονιάς από το υπό ελληνική σημαία τάνκερ «Happy Lady» στο Καμερούν.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh όταν δέχθηκε ένοπλη επίθεση. Συνολικά από τα 28 μέλη του πληρώματος απήχθησαν όπως προαναφέρθηκε τα οκτώ. Οι πέντε είναι Ελληνες, δύο είναι υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας με καταγωγή από την Ουκρανία.

διαφ.

Αναφορικά με τους Ελληνες ο λόγος για έναν 45χρονο πλοίαρχο, έναν 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, έναν 38χρονο δεύτερο μηχανικό, δύο δόκιμους 20 και 21 ετών. Σημειώνεται ότι από το περιστατικό τραυματίστηκε και ένας 35χρονος Ελληνας από εξοστρακισμό σφαίρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Τι λέει ο Πλακιωτάκης για την επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο

«Ακολουθείται μία συγκεκριμένη διαδικασία», δήλωσε για τους Ελληνες απαχθέντες στο Καμερούν ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης στην τηλεόραση του Open TV διαβεβαιώνοντας ότι, «κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν σώοι οι ναυτικοί μας».

διαφ.

Όπως είπε αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε λίγο μετά την ένοπλη επίθεση στο πλοίο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «ο Πρωθυπουργός μου ζήτησε να πάρω όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες».

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των ναυτικών, απάντησε πως, «είναι προφανές ότι είμαστε λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση, οπότε δεν έχουμε πληροφορίες». «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά ψύχραιμοι», τόνισε και υπογράμμισε ότι, «η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψουν οι ναυτικοί».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων