Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν έχει ήδη ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των πρώτων 100 τούρκων στρατιωτών που θα χειριστούν το ρωσικό όπλο, παρά τις αντιρρήσεις της κυβέρνησης Τραμπ. Σε συνέντεξή του δήλωσε ότι δεν διαβλέπει κυρώσεις από την Αμερική, αφού όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Στο τέλος της ημέρας η Τουρκία δεν είναι οποιαδήποτε χώρα». Η πεποίθηση του φαίνεται να βασίζεται στην μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αν σε περίπτωση δεχτεί κυρώσεις, η Τουρκία θα απαντήσει με ανάλογα αντίποινα.

Πάντως το Πεντάγωνο έχει αυτή την ώρα αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, που θα στοιχίσει δισεκατομμύρια ευρώ και σημαντική τεχνογνωσία για τη γείτονα χώρα. Ο Αμερικανός υπουργός Πάτρικ Σάναχαν είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επιβολής κυρώσεων στον Τούρκο ομόλογο του Ακάρ, σημειώνοντας ότι το Κογκρέσο είναι υπέρ αυτής της δυσμενής οικονομικά απόφασης για τη Τουρκία.

Παρά το τεταμένο κλίμα, κυρίως από πλευράς Αμερικής, ο κ. Ερντογάν πιστεύει ότι λόγω της προσωπικής του σχέσης με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορέσει να αλλάξει το κλίμα και να αποφύγει τις κυρώσεις.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα