COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

‘Επανάσταση’ στους Αγίους Ισιδώρους: Ο π. Δημήτριος Λουπασάκης κήρυξε… «αυτόνομη εκκλησία Λυκαβηττού»; Απείθεια και προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε Αρχιεπίσκοπο και Ιερά Σύνοδο!


Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, καθώς ο προϊστάμενος και οι πατέρες συνεχίζουν να παραμένουν εκεί, αψηφώντας τις εντολές του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Πράττουν σαν μία σχισματική Εκκλησία, αφού δεν δίνουν λόγο σε κανέναν και αδιαφορούν για το συνοδικό σύστημα, για τους μητροπολίτες και τον ποιμενάρχη τους.

Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν για να δηλώσουν τη στήριξή τους στον προϊστάμενο π. Δημήτριο Λουπασάκη, ο οποίος επέστρεψε από τη γενέτειρά του, την Κρήτη, όπου έλειπε για περίπου 10 μέρες. Σύμφωνα με συγκεκριμένα δημοσιεύματα, οι πιστοί φώναζαν «άξιος» για τον π. Δημήτριο και κατηγορούσαν όσους έχουν αντίθετη γνώμη -και έκαναν λόγο για αγυρτεία- χαρακτηρίζοντάς τους συκοφάντες.

Ο ίδιος ο π. Δημήτριος στο κήρυγμά του κατά την προχθεσινή θεία λειτουργία, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε: «Ενα πράγμα έχω μόνο να σας πω. Σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ. Ο Σταυρός είναι η ζωή μου, η ταφή μου, η ανάστασή μου, στη γιορτή του Αγίου Νεκταρίου θα τεθεί για προσκύνημα». Εντούτοις, ο ιερέας δεν σχολίασε καθόλου τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεσή του και το τελεσίγραφο λίγων ημερών που είχε δώσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, το οποίο έχει λήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο π. Δημήτριος είχε φύγει για την Κρήτη, ώστε να μη λάβει την επιστολή που του απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος, με την οποία τον καλούσε να πάρει τις αποφάσεις εγκαταλείποντας τους Αγίους Ισιδώρους. Οπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο κ. Ιερώνυμος, είχε δώσει διορία πέντε ημερών στον π. Δημήτριο Λουπασάκη και στους μοναχούς που τον ακολουθούν να εγκατασταθούν σε ένα ίδρυμα, σε ένα νομικό εκκλησιαστικό πρόσωπο που βρίσκεται στη Βάρη και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή. «Αν πουν ότι δέχονται, θα το παρακολουθήσουμε. Αν πουν “μένουμε εδώ”, θα γίνει ό,τι λένε οι κανόνες της Εκκλησίας και ό,τι λένε οι νόμοι του κράτους», είχε δηλώσει ο προκαθήμενος.

Η διορία, βέβαια, αυτή έχει λήξει εδώ και μέρες και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του μακαριοτάτου. Παράλληλα, ενοχλημένοι φαίνεται να είναι αρκετοί αρχιερείς αναφορικά με τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι παίζουν ρόλο διαπραγματευτή μεταξύ των δύο πλευρών, τους οποίους, όπως λένε, δεν εμπιστεύονται και θεωρούν ύποπτο τον ρόλο τους.

Στήριξη από ιεράρχες
Πηγές αναφέρουν ότι ο π. Δημήτριος διαμηνύει πως υπάρχουν ιεράρχες που τον στηρίζουν και είναι στο πλευρό του, ενώ στέλνει μηνύματα -με όποιον τρόπο μπορεί- σε μητροπολίτες να τους θυμίσει ότι υπάρχουν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται καθαρά ότι συμμετέχουν σε μυστήρια και ακολουθίες στον ναό του Λυκαβηττού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο μακαριότατος είναι αποφασισμένος να φτάσει το θέμα στα άκρα, απλώς περιμένει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος και ο κατάλληλος χρόνος, ενώ δηλώνει αρκετά εκνευρισμένος με την εξέλιξη του ζητήματος και κυρίως με την απαξίωση που δείχνουν ορισμένοι στο πρόσωπό του και στον θεσμό.

Back to top button