Κατά τα πρότυπα του Πολυτεχνείου αναμένεται να είναι τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Αθήνας στις 6 Δεκεμβρίου, ημέρα της επετείου από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008.

Μετά το επιτυχημένο σχέδιο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να προσανατολίζεται στο ίδιο σχέδιο προκειμένου να περιορίσει επεισόδια και συγκρούσεις που διαδραματίζονται στο κέντρο της Αθήνας κάθε χρόνο ανήμερα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την ίδια ώρα η προσεχή Παρασκευή γίνεται ακόμα πιο κομβική καθώς λήγει το τελεσίγραφο που έχει στείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να εκκενωθούν τα κτίρια στην Αθήνα τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Υπενθυμίζεται ότι η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» είχε χαρακτηρίσει ως «Αιτία πολέμου» το τελεσίγραφο του υπουργού.

4.000 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερα
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ επί ποδός για την επέτειο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ), ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν από ψηλά την Αθήνα. Εκτός αυτού, παρατηρητές αναμένεται να τοποθετηθούν σε σημεία όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός για την πλήρη εποπτεία της περιοχής για τυχόν ύποπτες ενέργειες. Ακόμη, ιδιαίτερα αυξημένη φύλαξη θα υπάρχει σε σημεία που πιθανώς να μπουν στο στόχαστρο αντιεξουσιαστών, όπως αστυνομικά τμήματα, ΑΤΜ και πολιτικά γραφεία.

«Να μην έχουμε τραυματίες αστυνομικούς»
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος τόνισε πως ελπίζει να μην τραυματιστεί φέτος κανένας άνδρας των Αρχών. «Να μην έχουμε τραυματίες αστυνομικούς όπως κάθε χρόνο, να μην έχουμε περιουσίες πολιτών σπασμένες και καμένες», είπε χαρακτηριστικά. «Οι επιτελείς που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι πάρα πολύ έμπειροι», συνέχισε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα