COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΚΟΣΜΟΣ

Επίκειται μεγάλη σφαγή με απρόβλεπτες συνέπειες στην Ουκρανία: Οι Γερμανοί στέλνουν στον Ζελένσκι πάνω από 200 άρματα μάχης και οι Ρώσοι στήνουν τη μεγαλύτερη γραμμή άμυνας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!


Aπό 14 άρματα μάχης LEO2A6, που είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία για να βοηθήσει το καθεστώς Ζελένσκι, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Business Insider, θα στείλει τελικά πάνω από 200!

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα άρματα θα προέλθουν από τα αποθέματα LEO2A5 που διατηρεί η Rheinmetall -88 συνολικά- και 99 από τον όμιλο FGG, ενώ πάνω από 14 άρματα απ’ευθείας η γερμανική κυβέρνηση.

Τα άρματα θα ξεκινήσουν να στέλνονται στις αρχές Μαρτίου, με την ελπίδα ότι δεν θα έχει καταρρεύσει το μέτωπο στο Ντονμπάς και ήδη εκπαιδεύονται Ουκρανοί αρματιστές σε προσομοιωτές για να αναλάβουν υπηρεσία άμεσα.

Oι ουκρανικές μονάδες ακόμα ανθίστανται στο Μπάκχμουτ και οι Ουκρανοί στέλνουν ενισχύσεις και εκεί και στην κατεύθυνση του Σεβέρσκ.

Αν προλάβουν να μεταφέρουν γερμανικά άρματα μάχης σε τρεις εβδομάδες, μαζί με τα δυτικά ΤΟΜΑ, η κατάσταση είναι πολύ πιθανόν να αναστραφεί.

Το ενδεχόμενο παράδοσης μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία εξακολουθεί – για την ώρα – να απορρίπτεται από το σύνολο των κομμάτων.

Αν δοθούν θα είναι βασικά Tornado, ιδανικά για αποστολές κρούσης εδάφους.

Οι Ρώσοι έστησαν την μεγαλύτερη γραμμή άμυνας μετά τον Β’ΠΠ

Μια τεράστια γραμμή άμυνας που ξεκινά από την δυτική ακτή του Δνείπερου και τελειώνει στην Λευκορωσία, έστησαν οι ρωσικές δυνάμεις σε αναμονή των ουκρανικών επιθέσεων με τα εκατοντάδες δυτικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ και αυτοκινούμενα πυροβόλα που θα εξοπλιστεί ο ουκρανικός Στρατός τις επόμενες εβδομάδες.

Η ρωσική «νίλα» του περασμένου Απριλίου, αλλά κυρίως η άτακτη υποχώρηση του φθινοπώρου σε Χάρκοβο, Ντονμπάς και Χερσώνα, φαίνεται ότι έγινε μάθημα για την ρωσική στρατιωτική ηγεσία, τουλάχιστον τη νέα ρωσική στρατιωτική ηγεσία υπό τον στρατηγό Σουροβίκιν.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την μεγαλύτερη γραμμή άμυνας της σύγχρονης στρατιωτικής ιστορίας (τουλάχιστον μετά τον Β’ΠΠ), με επάλληλες γραμμές άμυνας, η οποία παραπέμπει σε άλλες εποχές, αλλά μάλλον ανταποκρίνεται στις νυν αμυντικές ανάγκες της Ρωσίας στα εδάφη που έχουν ανακηρυχθεί ρωσικό έδαφος κατά το δημοψήφισμα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Και αυτό γιατί οι σταθερές γραμμές άμυνας που σε άλλη σύγκρουση θα μπορούσαν να θεωρηθούν «στρατηγικός αναχρονισμός» για έναν αντίπαλο που δεν διαθέτει αερομεταφερόμενες δυνάμεις για να πραγματοποιηθεί κάθετη υπερκέραση, όπως είναι ο ουκρανικός Στρατός, μπορεί να εκτελέσει την αποστολή του.

Οι Ουκρανοί που μάχονται στο Ντονμπάς αυτή την στιγμή, βάσει ανάλογων οχυρώσεων έχουν καταφέρει να επιβιώσουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις πριν από δύο μήνες, οι δορυφόροι έδειξαν ρωσικές στρατιωτικές οχυρώσεις μόνο στο μέτωπο του Λουχάνσκ και του βόρειου Ντόνετσκ, αλλά τώρα οι οχυρώσεις και τα χαρακώματα εκτείνονται σε ολόκληρη την ανατολική ακτή, από τις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ έως τη Ζαπορίζια και νότια μέχρι τις ακτές τις δυτικής πλευράς της Κριμαίας.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ρώσοι προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την θύελλα των Leopard-1/2, M1A2 και Challenger-2, μαζί με εκατοντάδες ΤΟΜΑ M-2 Bradley και γαλλικούς καταστροφείς αρμάτων ΑΜX-10.

O επιτιθέμενος πρέπει να έχει τρεις έως πέντε φορές περισσότερους άνδρες και εξοπλισμό για να αμυνθεί και οι Ρώσοι ελπίζουν ότι αυτό δεν θα συμβεί και θα κρατήσουν τις γραμμές.

Επίσης κρατούν 150.000 προσωπικού από την πρόσφατη επιστράτευση για την «δύσκολη ώρα» που θα ξεσπάσει η «καταιγίδα».

Ταυτόχρονα έχουν αυξήσει την παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων Korner-E και Metis, προκειμένου να εφοδιαστούν οι δυνάμεις δεύτερης γραμμής που θα προσφέρουν υποστήριξη στην πρώτη γραμμή: Υπολογίζεται ότι 800 εκτοξευτές και 4.000 αντιαρματικοί πύραυλοι έχουν μεταφερθεί στις οχυρώσεις για υποστήριξη.

Δεν υπάρχει δυτικό άρμα μάχης, ακόμα και το LEO2A6 που να μπορεί να αντιμετωπίσει metvpik;h πλευρική ή εκ των όπισθεν επίθεση Kornet-E.

Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο σωστός χρόνος για την έναρξη της ουκρανικής επίθεσης επιχείρησης, αλλά υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις που υποδηλώνουν ότι μέχρι τις αρχές Απριλίου το αργότερο θα έχει ξεκινήσει.

Ο χάρτης των ρωσικών οχυρώσεων είναι χαρακτηριστικός:

Back to top button